Schwarzenegger szükségállapotot rendelt el

Szükségállapotot hirdetett helyi idő szerint vasárnap Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó, miután berobbant egy 33 ezer liter benzint szállító teherautó egy San Francisco külvárosában lévő autópályán, és a felüljáró egy része az alatt lévő útszaka

Az emeryville-i közlekedési csomópont forgalma az illetékesek szerint hónapokra megbénulhat a baleset miatt. Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a teherautó vezetője gyorsan hajtott, egy villanyoszlopnak ütközött, majd a jármű berobbant. A detonáció ereje miatt megolvadt a többszintes autópálya aszfaltja és az útdarab az alatta lévő autópálya-szakaszra omlott. A teherautó vezetője még időben kiugrott a járműből, másodfokú égési sérülésekkel került kórházba. Rajta kívül senki sem sérült meg.

A San Franciscói-öböl forgalma teljesen megbénult, számítások szerint közel 75 ezer autós használja a robbanás által érintett autópálya-szakaszt, amely ráadásul három forgalmas út csomópontja, így több százezer ember kénytelen új úton a nagyvárosba jutni még hónapokon keresztül.
Forrás: FH