Jimi Hendrix fesztivál a Fonóban

Idén is lesz Jimi Hendrix Fesztivál a Fonó Budai Zeneházban; a tavaly nagy sikerrel megrendezett esemény házigazdája a magyar Jimi Hendrix Memorial Band, de számos külföldi zenekart is láthat-hallhat a szombati rendezvényen a közönség.

Október első szombatján a Jimi Hendrix Memorial Banden kívül fellép a szintén hazai Gyémánt Bálint Trió. A rockzene egyik otthonának számító Svédországból érkezik a Feedback Family; nagy kultusza van Svédországban Hendrixnek, aki többször koncertezett ott, s nagy hatással volt többek között a Magyarországon is jól ismert Yngwie J. Malmsteenre - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztivál vendége lesz a Yildirim Fakilara Istanblues nevű török zenekar. A jelenleg Bécsben zenélő Fakilar évente tart Hendrix emlékesteket. A fesztivál harmadik külföldi vendége Leszek Cichonski, aki Póka Egonnal és Solti Jánossal együtt tagja a Visegrádi Blues Bandnek, s egyik vezéregyénisége a lengyel rock- és blueséletnek. Nevéhez fűződik a wroclawi Thanks Jimi Festival megszervezése.

A zenei programokon kívül lesz filmvetítés, lemezbörze, könyvvásár a Cartaphilus kiadó rocktörténeti kiadványaiból ezen kívül Göbölyös N. László író dedikálja könyveit - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Forrás: MTI