Nem sérült a szerződés

Nem sérült az egri Markoth Ferenc Kórház új üzemeltetőjével, a Hospinvest Zrt.-vel kötött szerződés szakemberek szerint amiatt, hogy az ÁNTSZ felfüggesztette a kardiológiai osztály működését - közölte Sós Tamás (MSZP), a Heves Megyei Közgyűlés elnöke pént

Emlékeztetett arra, hogy az egri kórháznak november elseje óta van új üzemeltetője, az átvétel után az ÁNTSZ mindenre kiterjedő vizsgálatot folytatott az intézményben. Az osztályok csaknem felének október 31-ig volt ideiglenes engedélye, 15 osztály esetében pedig a végleges engedélyhez nem voltak meg a feltételek.

Sós Tamás tájékoztatása szerint már csak öt osztályon vannak hiányosságok. Ezek közül a kardiológiai az egyetlen, ahol nem sikerült biztosítani az üzemeltetőnek a szükséges orvoslétszámot, ezért a hatóság átmenetileg felfüggesztette az osztály működését. A nehézségeket azonban a kórháznak meg kell oldania, és az ÁNTSZ döntésének értelmében a kiszabott határidőig (március végéig) teljesíteni kell a feltételeket - közölte.

"Az új üzemeltetőt magam is felszólítottam, hogy a hatósági határidőig az 5 osztályon lévő hiányosságokat maradéktalanul pótolja" - írta közleményében a közgyűlési elnök.

Hozzátette: szakemberek megvizsgálták, hogy a kardiológiai osztály felfüggesztése mit jelent az önkormányzat és a működtető között létrejött szerződés, valamint a betegellátás szempontjából. Eszerint a hatóság döntése miatt nem sérült az önkormányzati szerződés, a kórházban pedig a betegek megkapják ugyanazt a kardiológiai ellátást a szakorvosoktól, mint eddig.
Forrás: MTI