Magyar Bálint: Ennek az SZDSZ-nek vége

Ennek az SZDSZ-nek vége - nyilatkozta a Népszabadságnak Magyar Bálint, aki szerint az új elnök a legvadabb SZDSZ-ellenes vádakat "böfögi vissza".

A pénteki Népszabadságban közölt interjúban a politikus úgy fogalmazott: már egy ideje világos, hogy az SZDSZ pártként befejezte a működését. Mégis, a volt szocialista országokon belül az SZDSZ az egyetlen olyan párt, amely a demokratikus ellenzék személyi és intézményes folytonosságát húsz éven át fenntartotta - tette hozzá.

Magyar Bálint véleménye szerint az SZDSZ a szabad, ám parttalan viták színtere volt, és hiába született egy-egy politikai döntés, az nem befolyásolta a viták nyilvánosságát. Ez sokszor azt okozta, hogy az SZDSZ-nek egy kérdésről két véleménye volt, de egyikkel sem értett egyet - fogalmazott.

Beszélt arról is: az SZDSZ az egyetlen párt, ahol a belső kritikai él mindig nyilvánosan jelent meg. "Mostanra eljutottunk egy olyan bohózatig, ahol az új elnök a legvadabb SZDSZ-ellenes vádakat böfögi vissza, és kér értük bocsánatot a társadalomtól" - mondta az interjúban a szabad demokrata politikus, aki arra a kérdésre, nincs-e remény a párt újjászületésére, úgy válaszolt: "ennek az SZDSZ-nek vége".
Forrás: MTI