A rendőrség elhallgattatta a Rise FM-t

Ma délelőtt fél tizenegy tájban került sor arra a hatósági intézkedésre, melynek során lekapcsolták az engedély nélkül működő Rise FM adóberendezését.

A Budapesten és 80 kilóméteres körzetében a 88.1-en működő Rise FM-nek azért kellett elhallgatnia, mert a frekvencián egy másik rádiónak, a korábban is működő Pont FM-nek, illetve a Pont FM-t működtető Rádió Infórum Kft-nak van jogerős működési engedélye.

A 88.1-en műsort készíteni és közvetíteni jogosult céget, a Rádió Infórum Kft-t még tavaly adták el tulajdonosai a Rise FM Kft-nek, csakhogy az adás-vétel nem a megállapodásnak megfelelően zajlott: a vevők ugyanis nem teljesítették a szerződésben foglaltakat, nem úgy fizettek, ahogyan azt a dokumentumban rögzítésre került.

A pénzére hiába váró korábbi tulajdonos élve visszavásárlási jogával a szerződés elégtelen teljesítésére hivatkozva visszavette a rádiót, amivel a frekvencia jogtulajdonosa is ismét ő lett.

Az ügyben a Nemzeti Hírközlési Hatóság is megszólalt a Rádió Infórum Kft. kizárólagos jogosultságát hangsúlyozva, sőt a hivatalos szerv korábban fel is szólította a Rise FM Kft-t a frekvencia jogainak visszaadására, illetve a sugárzás beszüntetésére.

Mivel ennek a felszólításnak a tulajdonosok nem tettek eleget, a Nemzeti Hírközlési Hatóság a rendőrség segítségével ma délelőtt fél tizenegykor a Citadellán lekapcsolta a jogtalanul sugárzó Rise FM adóberendezését.

A 88.1-es frekvencián tehát mától kezdve kizárólag a jogos tulajdonosok által működtetett Pont FM rádió hallható Budapesten és a főváros közvetlen agglomerációjában.