Felpumpálja magát a Hankook

A Hankook Tire abroncsgyártó társaság 230 millió euróval 550 millió euróra növeli magyarországi beruházását - erősítette meg a társaság szerdán.

A befektetés második fázisának befejezése után a Hankook Tire fokozza európai tevékenységét, és jelenlegi 5 millió darabos éves gyártókapacitását 2011-re 10 millióra növeli majd. A befektetés várhatóan további 700 munkahelyet teremt majd, így a rácalmási gyárban dolgozók száma mintegy 1.900 főre nő.

Terveinek megfelelően a Hankook Tire tovább növeli a nagyteljesítményű abroncsok arányát a magyarországi gyár termelésében, és a termékpalettát kiegészíti a defektmentes abroncsokkal is.

Jin-Wook Choi, a Hankook Tire elnökhelyettese és európai operatív igazgatója azt reméli, hogy ez a beruházás segíteni fog abban, hogy továbbfejlesszék máris erős partneri kapcsolataikat Magyarországon, és együtt növekedjenek a magyar piaccal. "A kapacitás bővítésével és a termelékenység további növelésével agresszívabban tudunk majd az európai piacra koncentrálni, ami közelebb visz minket ahhoz a célunkhoz, hogy vezető globális vállalattá váljunk" - idézik az európai operatív igazgatót a közleményben.

A magyar gyár 2007 óta működik. A gyár egész Európa területén szállít abroncsokat a Hankook Tire leányvállalatai számára. Tavaly az első szerelői kiszállítások is elindultak, először a Hyundai csehországi gyárába, majd a Volkswagen németországi gyárába. Az egyre növekvő igények miatt a gyár napi 15 ezer darabos átlagos termeléssel teljes kapacitással üzemel. A magyarországi gyár megépülésével a szállítási idő Európában a megelőző egy hónapról mindössze öt napra csökkent.
Forrás: MTI