Világuralom Mikulás módra?

Szeretjük, mert ajándékot hoz. Szeretjük, mert kedves. Ő a nagyszakállú Mikulás bácsi. De mindenkinek lapul a szekrényében egy csontváz. Az övében is. Jelen cikk elolvasása szigorúan 18 év felett tanácsos.

Ki az, aki egész évben dolgozik, és még egy szimpla köszönöm sem jár neki a fáradozásaiért? Talán a nagymama az? Esetleg valamelyik politikus? Vagy a BKV apparátusa? Nem, kedves olvasónk, a Mikulásról van szó. Talán azt gondolta, hogy a Mikulás pusztán egyetlen napot dolgozik az évben? Ha igen, ebben az esetben tévedett. Ő az, aki egész évben készül a nagy eseményre: éjt nappallá téve ajándékokat készít a manói segítségével, ezenkívül még kémkednie is kell. Célja pedig nem más, mint… de ezt inkább később.

Vagy nem hiszi el, hogy ez igaz? Gondoljon bele: honnan tudná eldönteni a jó öreg nagyszakállú, hogy melyik gyerek viselkedett jól, és melyik érdemel csak virgácsot? James Bond, Johnny English és Mata Hari bizony elbújhat a Mikulás mögött. Ő a kémek kéme! A non plus ultra! De vajon hogyan csinálja? Kik a segítői? Mi a titka? Jelen cikk erről az évszázados rejtélyről hivatott lerántani a leplet!

A Mikulás az Északi-sarkon él egy hatalmas gyárban, ahol manók/krampuszok százai segédkeznek neki az ajándékok elkészítésében. De vajon miért pont a kies Északi-sarkot választotta magának támaszpontul? Nos, már ez önmagában véve is egy rejtély, és bizony elgondolkozik az ember: valójában ki a Mikulás?

Tényleg! Miért is él a Mikulás az Északi-sarkon?

Az öreg pirosruhás nyugodtan választhatta volna lakhelyül Hawaii szigetét is. Koktélok, fűszoknyás leányzók, örökös napsütés. De gondoljuk végig, logikusan. Ugye neki a világ összes gyerekéhez el kell jutnia, Ausztráliától kezdve Szibériáig. Nem lett volna célszerűbb egy olyan lakhelyet választania magának, ahonnan a világ összes kontinense nagyjából azonos idő alatt megközelíthető?

Abban az esetben, hogyha ismerjük a valódi kilétét, a válasz egy határozott nem! Neki egy olyan rejtekhelyre van szüksége, ami rendkívül nehezen megközelíthető! És bizony ki lenne az az elvetemült, aki -40 fokban, több tíz kilométert gyalogolna, vállalva ezzel a fagyhalált vagy a szörnyűséges jegesmedvék támadását útra indulna hozzá? Ugye-ugye? Itt valami szörnyű titok lappang!

De kik segítik őt az akcióban?

Krampuszok: Más néven démonok. A Mikulás nem riad vissza a feketemágiától sem, ha a biztonsága, ezáltal a küldetése a tét. A krampuszok az ő biztonsági elit csapata. És bizony nem valami bölcs dolog ujjat húzni velük: a vasvilla még hagyján. De a pusztító elemi mágia ellen milyen esélyük van a hívatlan látogatóknak? Valamint ez a „hiteles” fotó is tanúsítja: eme pokolbéli kreatúráknak más förtelmes, gyomorforgató kötelességük is van a rossz gyerekek megregulázásában…

Manók: Természetesen jó öreg kémünknek a tevékenysége miatt nincsen ideje a házkörüli teendők ellátására, így manókat alkalmaz erre a nem túlságosan felemelő célra. Ha ez nem lenne bőven elegendő, akkor szerencsétlen lényeknek még az ajándékkészítésbe is be kell segíteniük. De a HírExtra egy ennél is borzasztóbb dolgot fedezett fel: a manók nem „egyszerű” varázslények, hanem emberi gyerekek, akiket a pirosgúnyás elrabolván rabszolgamunkára kötelez… ha Izaura felszabadítására és Eszmeralda szemműtétjére rendeztek gyűjtést, akkor ezeknek a szegény gyermekeknek a kiszabadítására miért nem teszik ugyanezt? Ez vérlázító!

Rudolf, a rénszarvas: A Mikulás rénszarvasszánon közlekedik, hiszen környezetbarát. De valóban ennyi lenne a magyarázata ennek a nem hétköznapi járgány mibenlétének? Természetesen a válasz ismételten egy határozott nem! Démonokról és manókról más történetekben is hallottunk, létezésük tehát bizonyított. De felteszem a kérdést: az öreg mókamester meséjén kívül hallottunk már más forrásból repülő rénszarvasokról? Persze, hogy nem: egy forrás márpedig nem forrás! Rudolf rénszarvas tehát nem létezik, ha pedig létezik, akkor nem rénszarvas: hanem egy robot! Piros orrának pedig egyetlen funkciója lehet, ez pedig nem más, mint az ellenséges légi/földi járművek megsemmisítése: ahogyan egy valamirevaló fotonágyúhoz illik. Ám ez a válasz még mindig nem ad választ arra a kérdésre, hogy miért pont egy repülő szánnal jár kedvenc kémünk.

Batman, James Bond, valamint Demszky Gábor méregdrága autók volánja mögött kívánják leküzdeni a kilométereket, illetve a 4-es metró állandó építése miatti felszínnek csúfolt csatateret: az ő járműve repül, és még egyedi is. A magyarázat tehát az exhibicionizmus.

A Mikulás zsákja

Mi az, ami mindig a Mikulásnál van? Természetesen a puttonya, ami elméletileg nem szorulna magyarázatra. Ebben hordja a jó öreg ajándékmester a megannyi gyermekeknek szánt ajándékot. De a fentiek tudatában illik erről is néhány szót ejteni: ugye mindenkinek rémlik a mese a gonosz zsákos emberről, aki éjszakánként eljön a rossz gyerkőcökért? A Mikulás tehát nem hoz, hanem visz. Ugye ahogyan már tudjuk, a manók nem is manók. És néha egy-egy „elhullott” munkást pótolni is kell… vagyis gyermekkorunk rémalakja, a zsákos ember és a Mikulás egy és ugyanaz a személy. Valamint a megannyi lehallgatókészüléknek és kamerának is el kell valahol férnie. De mégis, miért hisszük azt, hogy a Mikulás egy kedves, aranyos öregúr? A válasz kézenfekvő, eddig nem tudtuk, hogy valójában egy minden hájjal megkent kémmel van dolgunk, és ugye a kémek kiválóak a dezinformálásban.

Mégis, ki ellen harcol a Mikulás?

Mint megtudtuk, a Mikulás nem veti meg az okkult praktikákat sem. De mielőtt elítélnénk, meg kell érteni az ő helyzetét is. A főhadiszállást csak a legjobbakra bízhatja, hiszen ez nem csak menedék a számára, hanem a hátország is egyben, mely utánpótlással látja el őkelmét. A gyermekek után azért kémkedik, mert csak a jó gyerekeket lepi meg ajándékkal: így több hely marad a szánjában. De minek van szüksége ennyi helyre? Nos ez még kérdés?

Természetesen gyönyörű, 18 év feletti hölgyek számára, hiszen célja a világuralom. És ugye az Északi-sark egy „kaptárként” is funkcionál. Minél több utódot sikerül nemzenie, annál megvalósíthatóbb ez a nagyszabású, ám roppant merész terv. Persze ebből mi is profitálunk, hiszen nem egy, hanem egy rakat Mikulás hozza majd számunkra a megannyi ajándékot. De csak akkor, ha jók voltunk. Ellenkező esetben mehetünk manónak.

A fenti cikk pusztán fikció, a Mikulás egy jóságos idős bácsi, aki a gyerekeket mindennél jobban szereti ajándékokkal meglepni. Mi hiszünk benne, és biztos nem lesz hálátlan!