Halételek nagykanállal

Egész napos programsorozattal és a halételek legszélesebb kínálatával zárul a cívisváros idei gasztronómiai rendezvényeinek sorozata december 20-án a város főterén rendezendő hagyományos halvasárnappal.

Pajna Zoltán, a város fideszes alpolgármestere csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy a gasztronómia egyre jobban beépül a város turisztikai életébe, így jövőre az idei néggyel szemben már öt rendezvényük lesz. Februárban ugyanis életre hívnak egy farsangolással egybekötött rendezvényt - közölte, hozzátéve, hogy a turizmussal foglalkozó mintegy 90 debreceni vállalkozás idén csaknem félmilliárd forintnyi helyi adót fizetett be.

Sebestyén Attila, a Hortobágyi Halgazdaság kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy négy éve, az első halvasárnapon örömmel fogadták a város megkeresését a halételek alapanyagainak biztosítására, hiszen ezzel népszerűsíthetik a halfogyasztást, amely Magyarországon igen alacsony.

Barabás Zoltán, a rendezvény "konyhájának" szerepét betöltő étterem tulajdonosa beszámolt arról, hogy idén mintegy 3800 adag halételt készítenek el a város főterén. A legnagyobb halat idén is kiállítják a gyerekeknek.

A halvasárnap délelőttől egészen kora estig koncertekkel, betlehemes műsorokkal, táncelőadásokkal és a halételek minden fajtájával várja a családokat.

Forrás: MTI