Kiskarácsony Obamával

Mesét olvasott fel, ajándékokat vitt a gyerekeknek és beszélgetett velük Barack Obama váratlan látogatásán egy közösségi házban Washington északkeleti részén.

Az amerikai elnök hivatalos bejelentés nélküli látogatása húsz percig tartott. Ez alatt az idő alatt részleteket olvasott fel a Polár Expressz című karácsonyi történetből és beszélgetett az összegyűlt 6-11 éves kisfiúkkal és kislányokkal.

Elárulta, nagyobbik lányával, Maliával közösen kiolvasták az összes Harry Potter-könyvet. Majd megkérdezte hallgatóságát, mit szeretnének karácsonyra. Mivel a kicsik többsége iPodot, mobiltelefont és videojátékokat választana, Obama meglepetten kérdezte: "Miért nem akar már senki kerékpárt?" A gyerekek válasza egyszerű volt: "Mivel mindenkinek van biciklije".

Az amerikai elnök emlékeztette a gyerekeket, hogy a karácsony nem csak az ajándékokról szól. Azért persze ő is megajándékozta hallgatóságát: csomagjából egy kosár sütemény is - több, az elnöki család Bo nevű kutyáját, karácsonyfát vagy juharlevelet ábrázoló formában - előkerült.

A kisgyerekek karjánál fogva próbálták visszatartani neves vendégüket, de az amerikai elnöknek nagyon hamar búcsút kellett vennie, mondván "várja a munka".
Forrás: MTI