Az égieket hívja Hugo Chávez

Az égiekhez rimánkodott Hugo Chávez venezuelai elnök. A "féldiktátor", miután letett felhőfellővési tervéről, újabban Istentől várja az esőt.

Istentől várja Hugo Chavez az országában uralkodó energiaválság megoldását. Az usaellenességéről híres politikus országát hónapok óta kemény szárazság gyötri, holott igen nagyon nagy szükség lenne az égi áldásra: a dél-amerikai ország a vízierőművek segítségével állít elő áramot... Úgy tűnik, az, hogy sötétség borul a városokra, már a végtelenül "szocreál" Chavezt is imára készteti.

"Meglátjátok, hamarosan elered az eső! Isten bolíviai, ezért nem hagyja, hogy a térség kiszáradjon, Isten nem egy mocsok alak. A természet velünk van, barátaim" - bíztatta híveit a szocialista vezér például egy atlétáknak tartott rendezvényen.

"Ez olyan, mint a diéta: vissza kell fogni a fogyasztást" - poénkodott igen gyengén Chavez, aki korábban egyébként már több takarékossági intézkedéssel sokkolta népét. Tavaly ősszel azt javasolta választóinak: fürdés helyett inkább zuhanyozzanak, mert azzal kevesebb vizet fogyasztanak. Újabban azt szeretné törvénybe foglalni, hogy országa időzónát váltson: a jelenlegihez képest 30 perccel állítaná előre az órákat.

Hogy miért? Mert abban bízik, ha korábban kelnek és fekszenek az emberek, kevesebb áramot fogyasztanak...
Forrás: Bors/HirExtra