Morvai kínos múltja

Morvai Krisztina Medgyessy Péter szocialista kormányának is dolgozott - derül ki egy blogon megjelent dokumentumból. A Jobbik államfőjelöltje közel egymillió forintot kapott akkor az Esélyegyenlőségi Kormányhivataltól.

A Fidesz kérésére a Medgyessy-kormány még 2003-ban hozta nyilvánosságra, hogy a kormányhivatal közel egymillió forintért szerződött Morvai Krisztinával, aki külsős szakértőként dolgozott a családon belüli erőszak elleni kampányukban.

A Lévai Katalin által vezetett hivatal összesen négy szakértői szerződést kötött erre az időszakra. A kormány Fidesznek adott válaszából kiderül, hogy Morvai 960 ezer forintot kapott „krízisközpontok kialakításához kapcsolódó szakértői tevékenység” címén.

Lévai elismerte

Az Index felkereste Lévai Katalint, aki elmondta, hogy Morvai Krisztinával már a Horn-kormány idején is dolgoztak együtt, ezért a régi munkakapcsolatra, és Morvai szakmai múltjára tekintettel 2003-ban is felkérte, segítse a családon belüli erőszakkal kapcsolatos központi kampányt.



Lévai szerint a megbízás arra vonatkozott, hogy Morvai az ország több pontján megtartott kampányeseményen dramatizált előadásban dolgozza fel a témát. A volt miniszter szerint Morvai nagy érdemeket szerzett abban, hogy ez a nehezen tetten érhető erőszakfajta Magyarországon is bekerült a köztudatba.

A Heti Válasz közel egy éve írta meg, hogy Morvaiból majdnem miniszter lett Miután Lévai Katalin 2004-ben bekerült az EU Parlamentbe, az Esélyegyenlőségi Minisztérium vezetésére más kellett találni. A lap egy korabeli MTI-jelentést idézett fel, ami állította, hogy Morvai, mint Göncz Kinga riválisa komoly jelöltként jött szóba a megüresedett poszt betöltésére, és esetleges kinevezése a kormányszóvivői tájékoztatón is felmerült.

Ciki

Az ügy azért különösen kínos Morvai és a Jobbik számára, mert a párt éppen azzal kampányol, hogy az elmúlt 20 év kormányzati tevékenységei (de legalábbis annak nagy része) a politikai bűnözés kategóriájába esnek. kérdés, hogyan értékelik majd a párton belül Morvai ilyen irányú tevékenységét?

Nyilvánvaló, hogy komoly százalékokat e miatt az apróság miatt nem fog veszíteni a Jobbik, ám Morvai renoméjának semmiképpen sem tesz jót. Főleg ha hozzátesszük, hogy Morvai Krisztina a jobbik államfőjelöltje is.
Forrás: HírExtra/Index