Repülőgép-szerencsétlenség: 15 külföldi halott

Tizenöt külföldi halottja van annak a repülőgép-szerencsétlenségnek, amely május 17-én történt Afganisztánban - jelentették kedden az afgán hatóságok. Az afgán belügyminisztérium korábbi közleménye hat külföldi haláláról számolt be.

Zai Jaftali, az afgán hadsereg egyik vezetője most három brit, három amerikai, három török és három pakisztáni utas, valamint a személyzetből három tádzsik halálát említi. Az afgán Pamir Airways belföldi járatán 38 utas és a hatfős személyzet tartózkodott, amikor az lezuhant a Szalang-hágó közelében. Az ország védelmi minisztériumának hétfői jelentése szerint a katasztrófát senki sem élte túl.

A holttestek többségét pénteken négyezer méter fölötti magasságban megtalálták. Eddig közülük harmincat azonosítottak és adtak át családjuknak, további öt azonosítása pedig folyamatban van. A többi utas személyazonosságát csak DNS-vizsgálat segítségével lehet majd megállapítani, ezt azonban Afganisztánban nem lehet elvégezni. Törökország, Nagy-Britannia, Ausztrália és az Egyesült Államok felajánlották segítségüket, az eredményre azonban legalább egy hónapig kell majd várni - mondta Jaftali.

A Kunduz és Kabul között közlekedő járat lezuhanásának oka a rossz időjárás lehetett. A repülőgépet 37 perccel felszállása után érte a baleset.

Forrás: MTI