Orbán első körútja folytatódik

Lengyelországi látogatását befejezve Orbán Viktor magyar miniszterelnök szerdán reggel a tervek szerint Jaroslaw Kaczynski volt miniszterelnökkel, az ellenzéki Jog és Igazságosság párt elnökével, a júniusi elnökválasztás egyik jelöltjével tárgyal.

Ezután továbbutazik Brüsszelbe, ahol este munkavacsorán vesz részt az Európai Bizottság Európai Néppárthoz tartozó biztosaival, majd másnap Jerzy Buzekkel, az Európai Parlament elnökével tanácskozik. Ezt követően Herman van Rompuy-jel, az Európai Tanács elnökével, és José Manuel Barrosóval, az Európai Bizottság elnökével folytat tárgyalásokat.

Majd csütörtök délután a magyar miniszterelnök Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral folytat megbeszélést a szervezet brüsszeli székházában.

Orbán egyébként kedden délután a lengyel kollégájával, Donald Tuskkal tartott közös sajtóértekezleten Varsóban azt mondta: az új magyar kormány számára és szándékai szerint a visegrádi országok (V4) együttműködése olyan kitüntetett kapcsolatrendszer, amelyet erősíteni szeretne, és ezt az együttműködést nem gyengíthetik bilaterális nehézségek, konfliktusok sem.
Forrás: MTI