Ismét gitárfesztivál a Balatonnál

Ismét Nemzetközi Gitárfesztivált rendeznek Balatonfüreden; az ötödik ilyen programsorozaton, amely szombaton kezdődik és egy héten át tart, külföldi és hazai gitárművészek mellett a legtehetségesebb fiatalok adnak koncerteket.

A fesztivált Eötvös József Liszt-díjas gitárművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára koncertje nyitja meg szombaton 18.30-kor a felújított és nemrég avatott Vaszary-palota galériájában - tájékoztatta Eötvös Zita programmenedzser pénteken az MTI-t.

Vasárnap 20 órakor Paolo Pegoraro ad koncertet az Anna Grand Hotel dísztermében; őt 2003-ban Olaszországban az év legjobb gitárosának választották. Hétfőn a cseh Petra Polackova, nyolc nemzetközi gitárverseny első helyezettje lép fel ugyancsak az Anna Grand Hotelben, kedden pedig ifj. Pusztai Antal, aki nemcsak a klasszikus gitárjáték egyik legnagyobb tehetsége, hanem a dzsesszgitár világában is elismert: számos koncertet adott már Európában, Kolumbiában és Dél-Koreában is, és megnyert négy nemzetközi klasszikus és két dzsesszgitárversenyt.

A balatonfüredi gitárfesztiválon színpadra lép továbbá az orosz Vlagyimir Gorbacs, a brazil Fabio Zanon és a bolgár Magdalene Kalcseva gitárművész. A programsorozatot 26-án este az Ondas de Passion elnevezésű flamenco est zárja.

A jövő héten a Kisfaludy Szabadtéri Színpadon és a Tagore-sétányon minden nap óránként lesz 15 perces gitárzene, 17 és 19 óra között pedig három tóparti helyszínen kisszínpados fellépések színesítik a programot Gitárzene a Balaton-parton elnevezéssel.
Forrás: MTI