Toroczkai listavezető a Jobbiknál

A napokban újra a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökévé választott Toroczkai László vezeti a Jobbik Csongrád megyei közgyűlési listáját – jelentette be Tóth Péter, a párt megyei elnöke csütörtökön Szegeden.

A lista második helyén szereplő politikus közlése szerint a megyei közgyűlés Jobbik-frakciójának a legfontosabb feladata a helyi szinten a Fidesz és az MSZP között létező nagykoalíciós együttműködés felszámolása lesz az októberi önkormányzati választások után.

A megyei lista harmadik helyén Dudás Zoltán, negyedik helyén Fazekas Ferenc, ötödik helyén Dombi-Kiss László áll majd.

Toroczkai László kifejtette, hogy a HVIM továbbra is parlamenten kívüli erőként határozza meg magát, az önkormányzati munkában – ahogy azt korábban is tette – továbbra is részt kíván venni.
A listavezető közölte: a közgyűlésben első lépésként javaslatot tesz arra, hogy a megye nevét hagyománytiszteletből változtassák Csongrád-Csanád-Torontálra. Hozzátette: az ebből fakadó költségek fedezetére felajánlja saját tiszteletdíját.

Közlése szerint a soproni kékfrank mintájára – torontál néven - helyi pénz bevezetését is indítványozni fogja, amellyel a határon átnyúló gazdasági kapcsolatok élénkítése érdekében a Vajdaságban és Temes megyében is lehetne fizetni.

Toroczkai László fontosnak tartja egy a tanyás területek közbiztonságát javító gyepűőrség létrehozását, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark látogatását pedig a magyar családok számára ingyenessé tenné. Ehhez az anyagi fedezetet profitorientált rendezvények szervezésével teremtené meg.

Az euroregionális együttműködés területéről Toroczkai László a tömegközlekedés fejlesztését, a vasútvonalak helyreállítását emelte ki.

A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom szervezte egyebek mellett a Magyar Sziget Fesztivált augusztus elején, s azt a demonstrációt, amelyet a terrorizmus és más bűncselekmények gyanújával előzetes letartóztatásban lévő Budaházy György és a "hozzá hasonló politikai foglyok" szabadon bocsátásáért tartottak júniusban Budapesten.
Forrás: MTI