A Fidesz nem vitázik Salgótarjánban

A Fidesz-KDNP és polgármesterjelöltje nem vesz részt a polgármesterjelöltek vitáján Salgótarjánban - közölte a Fidesz városi szervezetének kampányfőnöke.

Fenyvesi Gábor elmondta: a Salgótarjáni Polgári Kör kezdeményezte a jelöltek vitáját, de ők nem kívánnak élni ezzel a lehetőséggel.

Úgy fogalmazott: az elmúlt négy évben ezeket a vitákat volt lehetőség a televízió nyilvánossága előtt a közgyűlésen lefolytatni, "mi Dóra Ottóval nem szeretnénk külön ilyen felemelő rendezvényeken a város dolgairól, közös ügyeinkről egyeztetni".

Salgótarjánban hárman indulnak a polgármesteri posztért: a Fidesz-KDNP jelöltje Székyné Sztrémi Melinda jelenlegi városvezető, az MSZP Dóra Ottót, a Magyar Kommunista Munkáspárt Bocsó Imrét indítja.

Fenyvesi Gábor arra is kitért, hogy nem írják alá az Agria Universitas Egyesület által javasolt etikai kódexet, mert sem annak formájával, sem az időponttal nem értenek egyet.

Kifogásolta, hogy az egyesület a polgármesteri hivatalon keresztül kereste a Fidesz jelöltjét, "és a hivatal apparátusát próbálták arra rámozdítani, hogy keresse meg a polgármesterjelölteket, szervezze meg a nyilvános aláírást és juttassa el az előzetes anyagot".

A kampányfőnök szerint emellett egy kódexet nem érdemes azután aláírni, hogy "az elmúlt egy hónapban a helyi szocialista párt már a negyedik negatív, mocskolódó anyagot juttatja el a postaládákba".
Forrás: MTI