Huszonnégy órás sajtótájékoztatót tart az egri MSZP

Huszonnégy órás sajtótájékoztatóba kezdetek csütörtökön az MSZP egri jelöltjei; ennek során azt kívánják elmondani a sajtónak, illetve a választóknak, hogy a város jobboldali vezetésének elmúlt négy évben meghozott döntései, milyen károkat okoztak a településnek.

A sajtótájékoztatót jelképesen 15 óra 52 perckor indította útjára Nagy István a párt polgármesterjelöltje. Mint mondta: azért mert ma ugyan olyan összefogás szükséges a város érdekében, mint az 1552-es sikeres várvédelem idején.

Szerinte a jelenleg pazarló gazdálkodás megszűntetése és a tervezett "látványberuházások" felülvizsgálata lehetőséget teremtene arra, hogy olcsóbbá váljanak a városban a közszolgáltatások, a többi között a vízellátás, a közösségi közlekedés, a parkolás és a szemétdíj.

Nagy István úgy vélekedett, hogy Habis László a település jelenlegi polgármestere, aki egyben Eger országgyűlési képviselője is a Fidesz-KDNP színeiben, illetve a pártszövetség polgármester-jelöltje, nem lát a belvároson túl, ezért nem jut pénz a Felsőváros, vagyis Eger legnagyobb lakótelepének fejlesztésére.

A baloldali politikus presztízsberuházásnak nevezte a város főtere, vagyis a Dobó tér alá tervezett mélygarázst. Mint mondta az MSZP nem támogatja a 1,5 milliárd forintos fejlesztés tervét.

Ugyancsak felülvizsgálnák az úgynevezett Agora projektet. A többfunkciós közösségi és kulturális intézményt a tervezett 2,2 milliárd forintnál olcsóbban építenék meg. Vagyis az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében elnyert 1,7 milliárd forinthoz nem járulnának hozzá, közel 500 millió forinttal a település kasszájából.

Pál György a párt városi elnöke arra emlékeztetett, hogy Habis László 2006-ban az Egri Lokálpatrióta Egylet színeiben nyerte el a polgármesteri széket.

Sokan éppen azért szavaztak rá, mert egy civil jelölttől várták, hogy összefogást teremt a város érdekében. Ám fél év sem kellett hozzá, hogy kiderüljön: a polgármester kemény pártpolitikát folytat a Fidesz színeiben.

Az országgyűlési választások alkalmával pedig, Habis László már nem is tagadta, hogy pártpolitikus, hiszen a Fidesz-KDNP színeiben indult a körzet parlamenti képviseletéért - mondta Pál György.

A sajtótájékoztató kezdetén bejelentették, hogy az MSZP jelöltjei 24 órán keresztül fogják ismertetni saját körzetükre, illetve a várospolitikára vonatkozó elképzeléseiket.

Forrás: MTI