Navracsics: a kormány partnereket keres az önkormányzatokban

A kormánynak olyan önkormányzatokra van szüksége, amelyek parterei lehetnek az ország talpra állításában és fejlesztésében - jelentette ki Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes

Szavai szerint olyan önkormányzatokkal tudnak a legkönnyebben partneri viszonyt kialakítani, amelyek ugyanúgy gondolkodnak, hasonló célokat tűznek ki maguk elé, mint a jelenlegi kormányzat.

Egyáltalán nem közömbös a számunkra, hogy hány olyan városvezetőnk, hány olyan megyei vezetésünk van, akikkel ha fejlesztésekről gondolkodunk, könnyen megértjük egymást - hangoztatta, és a jelenlévők figyelmébe ajánlotta Puskás Tivadart, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltjét.

A sajtótájékoztatót követően Navracsics Tibor és Puskás Tivadar választási fórumot tartottak a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ színháztermében, 200-300 főnyi közönség előtt.
A miniszterelnök-helyettes a fórumon kijelentette: Orbán Viktor soha nem fog egy az őszödihez hasonló beszédet elmondani.

Navracsics Tibor szerint erre semmi szükség, mert a Fidesz a szocialistákkal ellentétben nem csapta be az embereket, a választók úgy adtak kétharmados felhatalmazást a kormányzásra, hogy tudták, az ország nehéz helyzetben van, amiből csak éveken át tartó, kemény munkával lehet kilábalni.

Navracsics Tibor azt mondta: nem azt ígérték, hogy az ország minden problémáját egy csapásra megoldják, hanem azt, hogy a közpénzek ellopását megszüntetik és minden közpénzt közcélokra fordítanak.

Hangsúlyozta, hogy ezután is csak a gazdaság javuló teljesítményéből származó javakat lehet majd elosztani, éppen ezért a kormányzati munka legfőbb célja jelenleg a gazdaság talpra állítása, új munkahelyek teremtése.

A választási fórumon Puskás Tivadar bejelentette: minden remény megvan arra, hogy legkésőbb 2015-ig elkészül a Szombathely és Győr közötti négysávos gyorsforgalmi út és így a vasi megyeszékhely ismét bekapcsolódhat az ország vérkeringésébe.

A fórumon minkét politikus beszédét tapssal szakították meg, többen köszönetet mondtak a kormány eddigi munkájáért. Egy hozzászóló szerint az alkalmi munkavállalás megkönnyítésével kenyeret adtak sok embernek és olyan dolgon segítettek, amit az elmúlt nyolc év kormányzása képtelen volt megoldani.
Forrás: MTI