Marhaságok a szavazás alatt

A választás komoly dolog. Legalábbis mi itt, rosszemlékű diktatúrák után, szeretjük nagyon komolyan venni. (Talán ezért is létezik teljesen fölöslegesen a kampánycsend intézménye is.) Pedig vannak ilyenkor is marhaságok.

Gyurcsány már urnában van

Az egyik VI. kerületi szavazókörben igen meglepődhettek a jobb sorsra érdemes szavazópolgárok: Gyurcsány Ferenc belebújt az urnába, ahonnan a hírhedt őszödi beszédét skandálta!

Legalábbis első blikkre. A figyelmes – és épeszű – választópolgárok azonban tüstént rájöhettek, hogy mindez nem igaz. De akkor ki szólott az „edényből”?

A szavazatszámláló bizottság megoldotta a rejtélyt, amikor felnyitották a „titkok ládáját”. Egy tréfáskedvű honfi, mobiltelefonját feláldozva megviccelte a „bigottságot”: a készüléket kihangosította, feltételezhetően időzítve beállította a hírhedt beszédet, majd bedobta a szavazóurnába.

A helyszínre érkező rendőrök kivették a készüléket, majd lezárták a különleges orgánumú urnát. A szavazás természetesen folytatódott, immáron egy közönséges, teljesen hétköznapi „ládikóval”.

Poén ide, tréfa oda, a körlet jegyzője feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, a kékkabátosoknak munkát adva. Állítólag nekik nincs humorérzékük…

„Mikor a mennyezet repedezett”

A baranyai Somogyhatvan kisebbségi szavazókörletében „véleményt alkotott” a mennyezet: nemes egyszerűséggel ráomlott a szavazatszámláló bizottságra. A természetfeletti jelenségben senki sem sérült meg, a szavazás folytatódott igaz, a polgármesteri hivatal egy másik helységében.

Örülünk, hogy a gaz mennyezet senkinek sem húzta el a nótáját.

Megrészegedett az ikszelés lehetőségétől?

Négyévente van lehetőségünk kinyilvánítani a véleményünket, illetve valamilyen szinten beleszólni a „nagyok játékába”. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaska egyes számú szavazókörletében egy férfi nejével együtt ment be a szavazófülkébe. Mindez természetesen feltűnt a szemfüles bizottságnak, hiszen képesek megkülönböztetni egy szavazófülkét egy elbaldachinozott „légyott szobától”.

Az úr ittas volt, helyette felesége tette a remélhetőleg megfelelő helyre az ikszet. Minden sikeres férfi mögött egy nő áll a mondás szerint, a „bigottság” viszont nem ismerte a közhelyet: érvénytelenítették a szavazatot. Egészségükre!

Mire jó egy mosdó?

Sok mindenre.

Lehet inni, dohányozni, illetve… igen. Azt is.

Ha valaki pontos információkat akar, akkor kérdezze meg a szigetvári szavazatszámláló bizottság valamelyik tagját, hiszen róluk van szó. Egy civil szervezet bejelentést tett, hogy a bizottság tagjai az egyik helyi jelölt közeli kocsmájának mosdóját használják. Hogy ezzel mi a probléma? A bejelentő szervezet szerint mindez sérti a választások tisztaságát.

Pedig tisztán is lehet inni, dohányozni és… azt is. Vagy azt. Esetleg amazt. Vagy bármi mást.