Viszik a jegyeket, mint a cukrot

Hatalmas az érdeklődés a 2011-ben Düsseldorfban megrendezendő Eurovíziós Dalfesztivál iránt: csak a május 14-i döntőre és az előző napi főpróbára már eddig több jegyet adtak el, mint a 2010-es oslói versenyre összesen.

Míg az idei oslói popfesztivál hat rendezvényére összesen 57 157 jegyet értékesítettek, Düsseldorf már most 60 ezres eladás körül jár, és az elődöntőkre még el sem kezdték árusítani a belépőket. Ez utóbbi január végén kezdődhet meg, miután tisztázódott a résztvevő országok listája.

A düsseldorfi Esprit Arénában megrendezendő 2011-es döntőre néhány óra alatt elkapkodták a 32 ezer jegyet, melyek ára 89 euró (25 ezer forint) és 189 euró (53 ezer forint) között mozgott.

Jegyüzérek később több száz euróért árulták a belépőket az eBay-en és más fórumokon. A május 13-i főpróbára is már csak kevés jegy kapható.

Az, hogy a 2011-es dalfesztivál Németországban lesz, idén májusban dőlt el, amikor az norvégiai döntőt a német Lena Meyer-Landrut nyerte Satellite című dalával, ezzel megszerezve a szervezési jogot hazája számára. Németország legutóbb 1983-ban rendezhette meg az európai popfesztivált.

A német városok között korán megindult a szervezési jogért való versengés. Favoritnak az NDR-székhely Hamburg mellett a főváros és partymetropolisz Berlin számított, míg Hannover a 19 éves idei győztes, Lena Meyer-Landrut szülővárosaként kampányolt.

Végül mégis az észak-rajna-vesztfáliai tartományi székhely, Düsseldorf lett a befutó, elsősorban azért, mert a helyszínként felajánlott Esprit Aréna a versenytársak helyszíneinél több nézőt tud befogadni.

Berlin például a leállított Tempelhof repülőtéren rendezte volna meg az eseményt, ahol mindössze 8 ezer néző fér el.
Forrás: MTI