Nyúlvágta

Csaknem ezren voltak kíváncsiak az immár hagyományos somogysárdi szilveszteri nyúlvágtára, amelyen több mint félszáz tapsifülest állítottak rajthoz a fagyos péntek délelőtti futamon a somogyi település sportpályáján.

Az idén 18. alkalommal megrendezett nyúltrappot a hagyományoknak megfelelően most is két fordulóban tartották: külön indultak a felnőttek által benevezett nyulak és külön az ifjúsági korosztály dédelgetett kedvencei.

A hazai futtatóknak szurkolók a 14 év alatti korosztályosok mezőnyében a Helló névre hallgató nyuszival győztesként célba érő somogysárdi Lukács Zselyke és Lázár Laura párosnak tapsolhattak. A fiataloknál népesebb felnőtt futtatók táborából - ők összesen 30 nyulat állítottak a startvonalhoz - a szennai Lukács Tibor került ki győztesen Vili nevű fülesével.

Mint Fentős Zoltán, a település polgármestere az MTI-nek elmondta, ezúttal semmi nem árnyékolta be a versenyt. Tavaly a Kaposvár belvárosában felállított, a versenyre invitáló kétszáz kilós fanyulat részeg fiatalok el akarták lopni, s eközben összetörték. Alkotója, Csikós Nagy Márton fafaragó művész, Somogysárd korábbi polgármestere még akkor megjavította a verseny tölgyfából faragott cégérét.

A helybeliek az év utolsó napjára időzített nyúlfuttatással kívánnak sikeres új esztendőt, vallják ugyanis, hogy nemcsak a malac, de a termékenységet jelképező nyúl is szerencsét hoz.

Forrás: MTI