Poirot kitüntetést kap

Annie Lennox énekesnő és David Suchet színész, Hercules Poirot megformálója is kitüntetést kap II. Erzsébet brit uralkodótól.

Az 56 éves Annie Lennoxot jótékonysági munkájáért díjazzák, míg David Suchet filmes és színpadi munkásságáért kap elismerést.

A pénteken nyilvánosságra hozott újévi kitüntetési listán Antonia Fraser írónő, Harold Pinter Nobel-díjas szerző özvegye is szerepel, csakúgy, mint Martin Broughton, a British Airways elnöke és Roger Carr, a Centrica energiavállalat elnöke is.

A kitüntetettek között sportoló is van, Graeme McDowell golfozó, a Ryder kupa győztese. A királynő Howard Webb játékvezetőt is elismeri, Webb az első "spori", aki 1974 óta labdarúgó világbajnokságon döntőt vezetett. A bíró a 2010-es vb fináléjában fújta a sípot.

A művészek közül Steve McQueen, Turner-díjas kortárs alkotó, filmes szakember kap kitüntetést. McQueen az IRA politikai foglyainak 1981-es éhségsztrájkjáról szóló filmmel aratott nagy sikert 2008-ban. A listán szerepel Sandy Powell jelmeztervező, aki többek közt a Szerelmes Shakespeare és az Aviátor című filmekért Oscar-díjat kapott.

Forrás: MTI