Leáll az MNB kamatszigorítási ciklusa?

A vártnál jóval alacsonyabb januári infláció és a piaci kockázati árazások szűkülése nyomán nagy valószínűséggel leáll a magyar jegybank (MNB) kamatszigorítási ciklusa.

A vártnál jóval alacsonyabb januári infláció és a piaci kockázati árazások szűkülése nyomán nagy valószínűséggel leáll a magyar jegybank (MNB) kamatszigorítási ciklusa - jósolták a Monetáris Tanács jövő hétfői ülése előtt londoni felzárkózó piaci elemzők, arról azonban eltérnek a citybeli vélemények, hogy a kamatdöntő testület összetételének változása milyen hatást gyakorolhat az MNB kamatpolitikájára.

A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni globális befektetési kutatórészlegének felzárkózó piaci szakértői közölték, hogy sem hétfőre, sem az év végéig nem várnak további MNB-kamatemelést, ugyanakkor a kamatcsökkentés esélyét is "alacsonynak" tartják.

A 4cast nevű pénzügyi-befektetési elemző cég londoni szakértői úgy fogalmaztak, hogy a váltás után sem látják okát a monetáris politika "radikális" módosulásának, az RBC Capital Markets befektetési csoport citybeli elemzői viszont "növekvő kockázatnak" nevezték az eddigi kamatszigorítás visszafordításának lehetőségét.
Forrás: MTI