A HírExtra bemutatja a legújabb szakértői kormányunkat. Írásunkra kéretik - majdnem - viccként tekinteni. A cikk elolvasása tizennyolc év felett ajánlott!

Kolompár Orbán - miniszterelnök

Világunk folyamatosan változik, ez alól országunk sem kivétel. A szakemberek 1993-ban négyszázhatvannyolcezerre, 2003-ban közel hatszázezerre becsülték a cigány kisebbség arányát, nem nehéz elhinni, hogy ez a szám jelenleg is növekszik.

Az Egyesült Államok „hamburgertrónján” az első afroamerikai elnök székel, így hazánknak sem ártana felzárkózni a nagyokhoz, már csak a fenti statisztikát figyelembe véve sem. Kolompár Orbán igaz hogy Kolompár, de Orbán. Ennyi.

Előny: Általános iskolai végzettsége van, így remekül kiszolgálja a nagyobb hatalmakat.

Hátrány: ugyan! Aljas rágalom!

Kelemen Annácska - Államfő


Az egyik mélybulvár online magazin arról tudatott minket, hogy a szőkeség nem szereti, ha az arcára élveznek. Még akkor sem, ha egyes források szerint negyvenezer forintért bárkinek odaadja a testét. Ne is élvezzenek oda, hiszen ez az arc egy ország - majdnem - vezetésére méltó. Vaníliáskarika helyett lehet, hogy egyéb, munkájához méltó eszköz kerülne a szemei elé, de legalább érdekfeszítő lenne. Bólogatni, bohóckodni, meghajolni, kezet - és egyebet - rázni pedig ő is tud. Hát nem jó?

Előny
: sokak szerint dekoratívabb, mint a legtöbb politikus. A kémeknek jó estét szerezne.

Hátrány
: negyvenezer forintja több embernek van, mint ahogyan azt az APEH tudja. Más államokról ne is beszéljünk.

Tasnádi Péter - Belügyminiszter

Nem kérdés, hogy Pintér Sándor hiánya óriási űrt okozna ezen a poszton. Egyedül Tasnádi lehetne az a személy, aki ezt a félelmetes hiányt pótolni tudná.

Törvénytisztelő magatartása, szimpatikus segítői gondoskodnak arról, hogy zökkenőmentesen folyjanak hazánk ügyes-bajos belügyei. Ráadásul a konyhában is kiválóan teljesít, ezzel magyar háziasszonyok ezreit venné le a lábáról.

Előny: kiterjedt gazdasági kapcsolatok.

Hátrány: milyen hátrány?!

Németh Sándor - Vallásügyi miniszter

A Hit Gyülekezetének karizmatikus vezetője ugyan nem garantált hogy minden napot bearanyoz, de a vasárnapot mindenképpen nagyon vidámmá teszi. Németh Sándor a vallásé, mi a vallásé vagyunk, a pénzünk pedig a vidám Németh Sándoré. Biztosak vagyunk benne, hogy ez a vidám vezető kiűzné az országból a megélhetési prófétákat, mint Krisztus a templomból a kufárokat. Ráadásul vidáman.

Előny: vidáman megél a hitből. Vizet prédikál.

Hátrány: bort iszik és nem ad nekünk. Ugyanis az nagyon vidám lenne, de tiltja a vallása.

Sas József - Kulturális Miniszter

Sas Józsink nagyjából annyira vicces, mint egy tál lencse. A humor sajátos szikrái már a kádári-rendszerben is kerülték, azóta pedig kifejezetten menekülnek előle. 

Javasoljuk, hogy legyen ő a kulturális miniszter. A kultúra és a művészetek a hatalom megdöntésére is szolgálhatnak, ám mivel Józsink unalmas, biztosra vehetjük, hogy a lázadásveszély nem fenyegetné a kormányt.

Előny: van adócsaló „skillpontja”, így szorosan együttműködhetne Kolompár miniszterelnökkel.

Hátrány
: a végén persze lebukna. És még csak nem is viccesen.

Fekete Pákó - Külügyminiszter

Mindenki Pákóját a származása determinálja erre a posztra. Meglévő kapcsolatainak köszönhetően végre nyithatnánk Afrika felé is, hogy ne csak mindig a gőgös Nyugatot majmoljuk!
Pákó rátermettségét mi sem bizonyítja jobban, hogy magyarul is elég tűrhetően beszél, számíthatunk rá, hogy elősegíti a közös magyar-nigériai űrállomás létrejöttét.

Ugyanakkor kemény is tud lenni: az indiánok szemtelenségét már korábban sem tűrte. Ez is csak azt bizonyítja, hogy nincsen nála alkalmasabb ember erre a posztra.

Előny: bárkit azonnal levesz a lábáról fantasztkus előadói képességével.

Hátrány: kiejtés.

Stohl András - közlekedésügyi államtitkár

András (barátainak csak Buci) elvitathatatlan tudással és tapasztalattal rendelkezik a közlekedés terén. Roppant nagy gyakorlattal bír, ha kanyarok kiegyenesítéséről vagy a sebbességi korlátok átértelmezéséről van szó.

Előny: bármikor képes a tudat módosítására, ezzel könnyen rövidre zárhatja a vitás kérdéseket.

Hátrány: sajnos többletköltségekkel jár az alkalmazása, hiszen az ilyen-olyan porok nem olcsók.

Geréb Ágnes - egészségügyi államtitkár

Bizalomgerjesztő megjelenése, illetve a magyar egészségügyben és igazságszolgáltatásban szerzett mélyről jövő tapasztalatai miatt ő a legalkalmasabb ember erre a pozícióra.

Előny: csak az van. Aki ezt nem látja be: áruló. Tasnádi Úr tesz majd róla, hogy jobb belátásra térjen az ilyen eltévelyedett bárány.

Hátrány: félő, hogy kizárólag csak a frissen intézményesített Geréb Ágnes szülőotthonban lehetne életet adni leendő gyermekeinknek.

Dr. Buta okossága
"A politika az emberek érdekeit szolgálja, legalábbis az ősi hazugság szerint. Ember és ember között - bármit mondjon az  újliberális eszme - hatalmas különbség van: rátermettebb, kapzsibb emberek mindezt kihasználják és a tömeg élére állnak. Ígérgetnek, megvezetik az embereket, de ebből kiválóan megélnek. Amint hatalomra jutnak, az egyetlen céljuk az illúzió fenntartása; mert ilyen az ember természete. Nem mindegy hogy ki van hatalmon?  Én magamra szavazok!"