Ünnepeljük a tudományt!

A Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat keretében Alföldi Tudományos Tájgazdálkodási Napot és konferenciát rendeznek november 17-én, csütörtökön a Szolnoki Főiskola tiszaligeti campusában.

A tudományos rendezvény fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter - tájékoztatta Barancsi Ágnes, a konferencia titkára az MTI-t.

A rendezvényt azzal a céllal hívták életre, hogy felhívja a figyelmet a tájfenntartás fontosságára, a táji elemek gazdagítására és a rendszerbeli működést elősegítő tevékenységekre, illetve teret biztosítson a témához kapcsolódó tudományos munkák prezentálására. A legfontosabb témakörökben - mint amilyen a vidék- és területfejlesztés, a táj- és környezetgazdálkodás, a környezetvédelem, az agrártechnológia, az élelmiszer-feldolgozás, a műszaki fejlesztés, a logisztika és a vidéki turizmusmenedzsment - előadásokat és poszterszekciókat szerveznek.

A Magyar Tudomány Ünnepének egy hónapos, az egész országra kiterjedő rendezvénysorozata keretében előadások, emlékülések, konferenciák, könyvbemutatók, kiállítások, intézeti nyílt napok várják az érdeklődőket. A rendezvénysorozat egyik fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a vidéki tudományos műhelyekre.
Forrás: MTI