Fontos tudnivaló az SZJA-bevalláshoz!

Több mint egymilliárd forintnyi adó-visszatérítést vehetnek igénybe az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár tagjai.

Érdemes körültekintően kitölteni a személyi-jövedelemadó bevallásokat, és igényelni a nyugdíjpénztári befizetések után járó évi 20 százalékos, legfeljebb 150 000 forint értékű adó-visszatérítést. A legnagyobb hazai nyugdíjpénztárnál, az OTP-nél összesen 1,1 milliárd forintnyi adó-visszatérítésre jogosultak a tagok a tavalyi befizetéseik után. Ez 30 százalékos emelkedés az egy évvel korábbi értékhez képest.

Már csak egy hét van hátra a személyi-jövedelemadó igazolások május 20-i leadási határidejéig. Ugyanakkor a nagy sietségben sem szabad megfeledkezni a pénztári befizetések után igényelhető adó-visszatérítésről. Arról, hogy a pénztártag mekkora összegre jogosult, a pénztár idén év elején küldött igazolást az érintett tagok részére.

„A tavalyi évben rekordösszegű egyéni tagdíjbefizetés érkezett a pénztárunkhoz, így ennek megfelelően a tagok jelentős összeget igényelhetnek most adó-visszatérítés formájában. A 219 000 tagunk összesen 1,1 milliárd forintról rendelkezhet. Ehhez nem kell mást tennie, mint jelölni az adóbevallásán, hogy szeretné, ha visszautalnák nyugdíjpénztári számlájára az év elején, pénztárunktól kapott igazolásban található összeget. Érdemes erre odafigyelni, mert a nem nyilatkozók számára ez az összeg elveszik. Ha azonban kérik a visszatérítést, akkor ennyivel is növelhetik a boldog nyugdíjas évekre szánt megtakarításaikat.” – Figyelmeztet Nagy Csaba az OTP Önkéntes Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.
Forrás: caféPR