Ska-punk az A38-on

A vidám és húzós ska-punk zenekar, a kaliforniai Mad Caddies tavaly, kissé meglepő módon a Bad Religion előtt nyitott Budapesten. Idén önálló klubkoncertre tér vissza, ezúttal az A38 Hajóra. Fúvósokkal alaposan megtámogatott, latinnal, americanával, skával kevert jóféle kocsmapunk, hibátlan buli.



A kaliforniai ska-punk zenekar, a Mad Caddies a műfaj egyik legjobbja. A több mint húsz éve alapított együttes az énekes-gitáros-frontember, Chuck Robertson vezetésével a színtér egyik legstabilabb produkciója. Nagyon változatos és végtelenül szórakoztató zenéjében pompásan megférnek egymás mellett a fúvósokkal tarkított ska, a dörgö riffekkel kibélelt punk, az ölelgetve éneklős kocsmarock, a matróznóták és a szving elemei.

A Mad Caddies hamar, már első lemeze után a punk egyik legjobb független kiadójánál, a Fat Wreck Chordsnál találta magát, és azóta is ott jelenteti meg lemezeit. Vidám ska-punkja valahová a Gogol Bordello, Rancid, Me First and the Gimme Gimmes, a Leningrad környékére lőhető be. Aki tavaly ott volt a Bad Religion budapesti koncertjén, már láthatta a zenekart élőben, amelyik most sokkal illőbb környezetben, az A38 Hajón ad forró hangulatú klubkoncertet.

A zenekar tagjai
Chuck Robertson: ének, gitár
Sascha Lazor: gitár
Dustin Lanker: billentyűsök
Graham Palmer: basszusgitár
Keith Douglas: trombita
Eduardo Hernandez: harsona
Todd Rosenberg: dob

Lemezek
Quality Soft Core, 1997
Duck and Cover, 1998
Rock the Plank, 2001
Just One More, 2003
Keep It Going, 2007
Dirty Race, 2014