Nocsak, ki szakít nagyot az új kórházból?

Nem fogja kitalálni, kié az a földterület, ahová az új budapesti kórházat akarják építeni. A Magyar Nemzet szerint egy volt fideszes önkormányzati képviselőé.

  Az autópálya mellett fekvő Dobogó nevű terület nagy része egy Tamás László nevű, Fidesz-közeli vállalkozóé, írja a Magyar Nemzet. A hatályos tulajdoni lapok szerint a csaknem 8,8 hektáros területet ő maga és lánya, az általuk működtetett közös cég, valamint üzlettársuk birtokolja.

A dél-budai szuperkórház helyszínéhez a kormány összesen 14,45 hektáros területet jelölt meg. Egy kormányhatározat szerint a beruházás megvalósításához fontos az ingatlanok egységes tulajdoni helyzetének biztosítása. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter egy korábbi kormányinfón már azt is elárulta, hogy 5 milliárd forintos beruházást igényel az ingatlan megszerzése és közművel való ellátása.

Jelenleg a területet nehéz megközelíteni, akár autóval, akár tömegközlekedéssel. Ha itt lesz a kórház, akkor ide biztosan autópálya-lehajtókat kell építeni és a BKK-nak is meg kell szerveznie a járatokat. A kelenföldi metró messze van.

Jéé..!

A Magyar Nemzet szerint a nyolc itt lévő földterület közül négy Tamás Lászlóhoz köthető. A vállalkozó milliárdos építőipari beruházásokat hajtott végre. 1998 és 2002 között Kőbányán fideszes önkormányzati képviselő volt, 2010 után a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottságának külsős tagjaként dolgozott.

Most is két önkormányzattól kap fizetést. Két évvel ezelőtt fideszes javaslatra beválasztották a fővárosi pénzügyi és ellenőrző bizottságba, és ugyanezt megtették a kormánypártok Kőbányán is, ahol 2014 óta Tamás László a gazdasági és pénzügyi területért felelős hasonló pozícióban.
Forrás: MTI