Csokiünnep és Gombóc Artúr

Január 21-én Csukás István Gombóc Artúr, a nagy utazó című mesejátéka mellett igazi „csokiünneppel” várják a gyermekeket a miskolci Művészetek Házában. Szombat délután életnagyságú mesefigurák, csokiszökőkút, kézműves csokoládékóstolás és vásárlási lehetőség is várja az édesszájú gyerekeket és felnőtteket.

Január 21-én délután Gombóc Artúr látogat a Művészetek Házába. És hogy mit hoz magával? Természetesen közös kedvencünket, a csokoládét: kerek csokoládét, szögletes csokoládét, hosszú csokoládét, lapos csokoládét… ! Ez alkalomból pedig a Művészetek Háza is egy kisebb csokibirodalommá változik!

A hangversenyteremben 15 órától megelevenedik Csukás István és Szitha Miklós Gombóc Artúr mesehőse a Játékszín előadásában, akik a Művészetek Háza galériáján is szórakoztatják majd a gyerekeket az előadás után. Csukás István népszerű klasszikus meséjét maga a szerző dolgozta át a Játékszín felkérésére, s mindez az izgalmas zenétől, a Sajdik Ferenc-ihlette látványvilágtól és a nagyszerű színészi játéktól lesz különleges! A főszerepben a miskolci származású Vida Pétert láthatjuk.

A belső tereket kézműves csokoládék, csokiszökőkút, és óriásbábok töltik meg, akik a borongós januári napot is „megédesítik” a gyermekek és felnőttek számára. A programok 14 órától kezdődnek, amelyen maga Gombóc Artúr fogadja majd a gyermekeket.

Az előadásról:
Csukás István - Szitha Miklós:
GOMBÓC ARTÚR, A NAGY UTAZÓ
zenés mesejáték két részben a JÁTÉKSZÍN előadásában

Szereposztás:
Gombóc Artúr VIDA PÉTER
Esernyőmadár ERDÉLYI TIMEA
Sipirc, a macska KOVÁCS VANDA
Téglagyári Megálló Kutya GERNER CSABA
Nulla Kilométerkő SZŐLŐSKEI TÍMEA
Füttyös Rezső DOLMÁNY ATTILA
Sofőr, Masiniszta, Pilóta VASS GYÖRGY

Minek örül a legjobban Gombóc Artúr? A csokoládénak! Igen, Gombóc Artúr a világon
mindennél jobban szereti a csokoládét. És mi a legnagyobb bánata Gombóc Artúrnak?
Hogy minden hiába, mert csak hízik, csak kövéredik, csak dagad, pedig keményen
és összepréselt csőrrel fogyókúrázik!” De hogy jut el így Afrikába? Ki segít neki?