Gáspár Sándor és Pokorny Lia a sikerdarabban

A Játékszín április 22-én tűzi műsorra Az eastwicki boszorkányok című produkciót. Bagó Bertalan rendezésében Gáspár Sándor alakítja a férfi főszerepet, a három markáns női karaktert pedig Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória játssza.

A Teréz körúti színházban hétfőn délelőtt tartották a darab olvasópróbáját. Az Updike-mű alapján készült Oscar-díjas film világszerte elsöprő sikert aratott a nyolcvanas évek végén. Témája, amelynek középpontja az emberi magány, azonban örök aktualitás.

Az olvasópróbán a rendező kiemelte: "Az eastwicki boszorkányok egy pszichodelikus történet, rendkívül sok humorral. Atmoszférája egy David Lynch-filmhez hasonlítható, görbe tükröt tart a világra: a vágyak kiteljesedéséhez mélyrepülésen át vezet az út, ami nyomot hagy az emberben. E mélységre épül a cselekmény."

A legendás film sztárszereposztásban készült, férfi főszereplője Jack Nicholson, a három nőt pedig Cher, Susan Sarandon és Michelle Pfeiffer játszotta. A budapesti bemutatón Pokorny Lia, Parti Nóra és Lévay Viktória lép színre a boszorkányos szereposztásban, hogy alaposan megleckéztessék a "közös" férfit, Gáspár Sándort. A színpadi adaptáció szerzője, Tasnádi István az olvasópróbán elmondta: "A színházi verzió más lesz, mint a sok helyszínt felvonultató könyv és a film.

A színpadi változat öt helyszínre korlátozódik, a történet tartalmi gazdagságát azonban őrzi. S míg az olvasmány és a mozi mellékszereplőket is bemutat, a Játékszínben hat erős karakter látható, mely által a közös játék is csak erős lehet." Bagó Bertalan színreviteléhez Szemenyei János alkotja a zenét, a díszletet és a jelmezt Vereckei Rita tervezte, a további szerepekben Szőlőskei Tímea és Szegezdi Róbert.

Az áprilisi bemutatóra már elővételben elfogytak a jegyek, de a Játékszín a darabot műsoron tartja.