Mitől jó a fehérvári hoki?

A fizikálisabb kanadai stílus jellemző leginkább a székesfehérvári Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia U18-as csapatára, amely az osztrák liga ifjúsági versengését (EBJL) és a magyar bajnokságot is megnyerte idén - Kiss Dávid vezetőedző szerint.

 
Az M4 Sport hétfői Sportreggeli című műsorában a tréner arról beszélt, hogy az EBEL korosztályos versenyének rájátszásában minden párharcukat vesztett meccs nélkül nyerték meg, így a három győztes mérkőzésig tartó finálét is. A döntőben az UTE volt az ellenfelük, mely újoncként szerepelt a bajnokságban.

A szakember elárulta, a cél most az, hogy az U18-as csapat magját egyben tartsák és az U20-as bajnokságban is hasonlóan szerepeljenek majd.

Az együttes egyik legjobbja, a 16 éves Vértes Nátán 17 góllal és 28 gólpasszal zárt az EBJL-ben. Elmondása szerint a szezonban legalább 70 mérkőzést játszott, mivel az U20-as csapatban is szerepelt, de tagja volt a decemberben divízió I/A-ba feljutott U20-as magyar válogatottban is.

A ponterős játékos úgy vélekedett, hogy még sok mindenben fejlődnie kell, a célja ugyanakkor egyértelműen az, hogy a Fehérvár AV19-ben is jégre léphessen majd.
Forrás: MTI