A lópikula sem számol a cafeteriával

Mélypontra zuhant a cafeteriával tervező vállalkozások aránya, a következő egy évben a kkv-k mindössze negyede kívánja béren kívüli juttatással támogatni dolgozóit - közölte a K&H kedden a kkv bizalmi index kutatás legutóbbi adataiból.

A K&H felmérése szerint a különböző elemek népszerűsége egyaránt csökkent, kivétel ez alól a pénzjuttatás, amellyel ugyanannyi cég számol jelenleg, mint az előző negyedévben.

Az első helyen továbbra is az Erzsébet-utalvány áll, népszerűsége 16 százalékról 10 százalékra csökkent, és ezzel a dobogó legfelső fokát most már a pénzjuttatással kell megosztania.

A közlekedési költségtérítés a második helyen szerepel, népszerűsége 17 százalékról 7 százalékra mérséklődött, harmadik helyen van a SZÉP-kártya, amelynek aránya 9 százalékról 4 százalékra zsugorodott.



A közepeseknél még nyerő

A különböző méretű cégek közül a mikro- és kisvállalkozások alkalmazottai kevésbé számíthatnak cafeteriára, a középvállalkozásoknál viszont ez az arány már 52 százalék.

A béren kívüli juttatás alkalmazásának gyakorisága minden ágazatban jelentősen lecsökkent - közölte a K&H.

Kovács Viktor Zoltán, a K&H kkv marketing főosztály vezetője kiemelte: a kkv-k mindössze 25 százaléka kalkulál a cafeteria juttatások valamelyik formájával, amely negatív rekord az index eddigi 12 és fél éves történetében.
Forrás: MTI