Nemzeti Park védjegyes termékek

Magyarországon 158 gazda 600 termékének van Nemzeti Parki Termék Védjegye, köztük élelmiszereknek és kézműves termékeknek - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.



Az M1 aktuális csatornán arról is beszámolt, hogy a termékek megismertetésére, népszerűsítésére szolgál az úgynevezett Nemzeti Parki Termék Védjegy körút, amely két hónappal ezelőtt a Balaton-felvidékről indult és az ország mind a 10 nemzeti parkját érinti.

Fazekas Sándor a Kossuth rádió műsorában közölte: a nemzeti parki termékek minőségi, de nem tömegtermékek, ezekkel inkább a nemzeti parki látogató központokban, vásárokon, piacokon találkozhatnak az érdeklődők. Kiemelte: a gazdák pályázaton nyerhetik el a védjegyet.

A miniszter arról is beszámolt, hogy az mostani uniós finanszírozási ciklusban a nemzeti parkok mintegy 60 milliárd forintot fordíthatnak fejlesztésekre, míg az előző uniós ciklusban erre 38 milliárd forint jutott.

Az M1 aktuális csatornán elmondta, hogy a környezetvédelemre 2800 milliárd forint áll rendelkezésre, ez 500 milliárd forinttal haladja meg az előző európai uniós ciklusban az erre fordítható összeget. A pénzt a többi között energiatakarékosságra és a zöld ipar fejlesztésére tudják felhasználni - mondta.
Forrás: MTI