Te jó ég! Egy rapper keres a legjobban

Sean "Diddy" Combs amerikai rapper, színész, producer és vállalkozó a világ legjobban kereső híressége a Forbes magazin szerint: a lap 130 millió dollárra (35,7 milliárd forint) becsüli a Grammy-díjas előadó elmúlt egy évben szerzett keresetét.

 
Combs, aki tavaly a lista 22. helyén végzett, egy közelmúltbeli amerikai turné, egy vodkagyártó céggel kötött megállapodás, valamint a Sean John ruhamárka egyharmadának eladása révén jutott fel a százas lista csúcsára - írta a BBC News.

A második helyet Beyoncé Knowles amerikai popénekesnő szerezte meg, aki 105 millió dollárral lett gazdagabb tavaly június elseje óta. A dobogó harmadik helyén J.K. Rowling, a Harry Potter-regénysorozat szerzője áll 95 millió dollárra rúgó tavalyi keresetével. Ugyanakkor a lista mindössze 16 százalékát foglalják el női hírességek.

Negyedik helyen áll Drake kanadai hiphopsztár (94 millió dollár), utána Cristiano Ronaldo portugál labdarúgó következik a sorban (93 millió dollár). Hatodik lett The Weeknd kanadai énekes (92 millió dollár), hetedik Howard Stern amerikai rádiós műsorvezető (90 millió dollár), nyolcadik a Coldplay angol rockegyüttes (88 millió dollár), a kilencedik James Patterson amerikai krimiszerző (87 millió dollár), a tizedik pedig LeBron James amerikai kosárlabdázó (86 millió dollár).

Az újoncok közé tartozik a 19 éves Kylie Jenner, aki a lista legfiatalabb tagjaként az 59. helyet szerezte meg 41 millió dollárral. A fiatal híresség a családjával közös televíziós valóságshow-jának, a nevét viselő kozmetikai és ruhamárkának, valamint egyéb vállalkozásainak köszönheti vagyonát.
A teljes lista a Forbes portálján olvasható.
Forrás: MTI