A Sztárportréban Bebe! Videóval!

Kik a példaképei egy sikeres, a magyar zenei életben fogalomnak számító énekesnek? Milyen élmény találkozni Santanaval? Lehet egy személyes hangvételű interjú egyfajta pszichológiai felülvizsgálat?


Mindezt megtudhatjuk Abebe Dániel - vagy ahogy a Back II Blacknek köszönhetően ismerjük - Bebe életútjáról, példaképeiről, a zenével való kapcsolatáról történt beszélgetésből.

Az etióp származású, orvos szülők gyermekeként felnőtt énekes, a Picasso Branch nevű fiúcsapatban vált ismertté, amit egyáltalán nem tart cikinek, sőt. Ez a mindössze 9 hónapos kalandja, emlékei szerint élete egyik meghatározó élménye, „eszméletlen buli" volt. A Back II Black zenekarral futott be igazán a kétezres évek elején, 5 sikeres albumot készítettek együtt. A 2015-ös kilépésekor úgy nyilatkozott, hogy „nagyon nehéz döntés volt... A zenekartól sok jót kaptam, de szükségem van a megújulásra." Azóta fellépett tévéműsorokban, együttműködött más zenészekkel, de kevesebbet hallottunk róla.

Mi a helyzet vele most? Ami biztos, hogy sok változáson ment keresztül, és ezek előnyére váltak. A Sztárportré interjújában elmesélte, hogy az újrakezdés többrétű volt az életében, hiszen már egy új párkapcsolatban él, zenekarával járja a világot, és másképp gondol az eltelt évekre. Ahogy mondja, „az én életemben annyi minden történt, hogy gyakorlatilag nem sok minden hiányzik belőle." Ha ehhez hozzávesszük, hogy milyen pályát futott be 41 éves koráig zenekaraival, vagy pl. zenélt közös eseményen Santanaval és más világsztárokkal is, igazat adhatunk neki.





Töretlen optimizmus és elégedettség sugárzik belőle, hiszen saját zenekara, a Bebe and the Change nemrég adta ki első albumát, és ezzel a bandával - amely valójában 1996-ban alakult - Bebe sok helyen koncertezik, még külföldre is hívják őket.
Forrás: Made in media