DK: Szégyen!

A Demokratikus Koalíció alelnöke szerint diákokat vezényelnek a határra "statisztálni a kormányzati kampányhoz", ami szégyen.

 

Vadai Ágnes hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a Független Rendőr Szakszervezet információira hivatkozva azt mondta, hogy a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban tanuló teljes próbaidős állományt a határhoz vezényelték, méghozzá előzetes egyeztetés nélkül.

A diákok a hírek szerint nem kaptak sem enni, sem inni, sőt napidíjat sem, hogy legalább maguknak tudjanak ennivalót venni - tette hozzá. Eddig csak arról lehetett hallani, hogy a kormány "ehetetlen moslékkal" élelmezi a határon szolgáló rendőröket és katonákat, de van lejjebb, hiszen "szinte gyerekeket" visznek a határra, akiknek semmi sem jár - fogalmazott.

Hozzátette, ha igazak a hírek, akkor a diákok jövő január elejéig is maradhatnak a határon, a tavalyi télen pedig már lehetett látni, hogy a kormány mennyire becsüli a határon állomásozó magyar katonákat rendőröket: nem, hogy fűtött szállás, sokaknak még egy sátor vagy pokróc sem jutott.

A DK szerint a kabinetnek gondoskodnia kell arról, hogy a kivezényelt diákok tudjanak tanulni vagy szabadidős programokban vehessenek részt, dolguk ugyanis nem lesz. Az utóbbi időben a déli határon lényegében egyetlen egy menekült sem érkezett az országba, ráadásul "Soros Györgyöt sem látták a környéken lángvágóval ólálkodni" - fogalmazott Vadai Ágnes.
Forrás: MTI