Nagy remények a fiatal tornászaink közt

A női tornászoknál az olimpiai szereplés a fő cél, Tokióba szeretnének csapatban kijutni, és ehhez a szövetségi kapitány szerint a hétvégi mesterfokú országos bajnokságon kiemelkedően szereplő fiatalok is hozzájárulhatnak majd.

 
Draskóczy Imre szövetségi kapitány az M4 Sport Sportreggeli című műsorában hétfőn örömének adott hangot amiatt, hogy a még csak ifjúsági korosztályú versenyzők egyre jobbak. Egyúttal megjegyezte, hogy a Győrben három aranyérmet - köztük az egyéni összetettét is - begyűjtő Schermann Bianka és társai még csak 14 évesek, azaz 2019-ben lépnek a felnőttek közé, így akkor csatlakozhatnak a nagyokhoz, és a szakember reményei szerint komoly erősítést jelentenek majd.

A felnőttek számára a legfontosabb jövőre a világbajnokság lesz, azon csapatban a 24, az azt követő vb-n pedig a 12 közé kell kerülni, hogy a 2020-as nyári játékokon ott lehessen a válogatott.

Schermannra visszatérve a szakvezető jelezte, hogy a nyári EYOF-on elértnél egy ponttal többet szerzett most összetettben, ez pedig nemzetközi szinten is komoly eredménynek nevezhető. A fiatal tehetség a következő évben az ifjúsági olimpián szeretne indulni, és amint azt a kapitány elárulta, azzal a céllal vág neki 2018-nak, hogy három eredeti, mások által még be nem mutatott elemet is végrehajtson.

"Tornában mindig nagy kihívás, hogy tud-e valaki felmutatni valami újat. Neki felemáskorláton és gerendán is vannak olyan elemei, melyeket mások nem csinálnak" - hangsúlyozta Draskóczy Imre, hozzátéve, hogy Schermann Báthory Csengével és Székely Zójával lesz versenyben szereplésért.
A kapitány beszélt az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófiáról is, aki összetettben második lett, majd két szeren győzni tudott. Draskóczy hangsúlyozta, hogy ő az első számú női tornász jelenleg az országban, és örül, hogy a győri versenyre is össze tudta szedni magát.
Forrás: MTI