Az M1-en Orbánt magasztalja egy német képviselő

Martin Hess német parlamenti képviselő szerint a magyar választás nem közömbös Európa számára, különösen a migrációs politika tekintetében.

 
Az M1 aktuális csatornának a hétfőn sugárzott interjúban a berlini törvényhozás alsóházába az Alternatíva Németországnak (AfD) színeiben bejutott politikus úgy fogalmazott: az a politika, amit Orbán Viktor folytat, vitathatatlanul jobb más országokénál; az a politikus, aki hozzá hasonlóan szívén viseli a biztonságot, annak figyelembe kell vennie az ő megfontolásait.

Martin Hess értetlenségének adott hangot a Magyarország elleni támadások miatt, hiszen az ország betartotta az európai unió hatályos szabályait.

"Nézzük meg, milyen politikát folytatott Magyarország, és az hova vezetett; nem tudok arról, hogy Magyarországon nagyfokú terrorveszély lenne. Mindez azt mutatja, hogy a miniszterelnök védelmi politikája beigazolódott; tulajdonképpen minden állami vezetőnek így kellene eljárnia" - fogalmazott.

A határvédelem, a lakosság védelme, a terror elleni védekezés tekintetében Németország példát vehetne Magyarországról - tette hozzá.

Arról, ahogyan a terrortámadások ellen Németországban védekeznek, a politikus úgy nyilatkozott, "az a baj, hogy mi nem az okokat szüntetjük meg, hanem a tüneteket próbáljuk meg kezelni. A betonblokkok csak látszatintézkedések; ahelyett inkább az iszlamista terroristákra kellene koncentrálni, a német lakosság biztonsága érdekében".

Kiemelte: először is arra kell koncentrálni, hogy a határainkat megvédjük. Aki személyi okmányok nélkül szeretne bejönni, vagyis nem tudjuk, kicsoda, és nem zárhatjuk ki, hogy újabb terroristák szeretnének bejutni, ezt többet nem szabad megengedni - fogalmazott.
Forrás: MTI