Devizakárosultakért áll ki az LMP

Az LMP a devizakárosultak elleni végrehajtások azonnali leállítását követeli. A párt miniszterelnök-jelöltje pénteken támogatásáról biztosította az Adóskamarát, és aláírta a szerveződés tizenkét pontos követelését.

 
Szél Bernadett ezt megelőzően újságíróknak elmondta: egy 260 milliárd forintos alapot hoznának létre a károsultak megsegítésére abból a forrásból, amelyre a Magyar Nemzeti Bank tett szert a hitelek forintosításakor.

Hozzátette: családok százezreit fenyegeti a kilakoltatás, ezért képviselői aláírásokat gyűjtenek egy rendkívüli parlamenti ülésnap érdekében, hogy még a választás előtt meghosszabbítható legyen a kilakoltatási moratórium, hogy "ne csak a választásig tartson az ígérgetés".

Szél Bernadett közölte: egyetért az Adóskamarával abban, hogy szükség van a devizahiteles törvények felülvizsgálatára, de egy parlamenti vizsgálóbizottság felállítását is szükségesnek nevezte, amelyben szerinte az Adóskamarának is helyet kell kapnia.

Ravasz László, az Adóskamara képviselője a legfontosabbnak azt tartotta, hogy ne árverezzenek el lakásokat, ne lakoltassanak ki családokat. Átnyújtotta Szél Bernadettnek az általuk készített törvényjavaslatot, és elmondta: demonstrációra készülnek Budapesten.

Szél Bernadett Orbán Viktor miniszterelnök miskolci, bevándorlással kapcsolatos kijelentéseit úgy kommentálta: a Fidesz rászokott a gyűlöletre, a gyűlöletkeltésre, és már nem tudják abbahagyni. Félelemkeltőnek nevezte a kormányfő szavait, mert, mint mondta, magyar emberek ellen beszélt.

Czeglédy Csaba Fideszt bíráló kijelentéseire azt mondta: az országban alapot tisztulásra van szükség, amíg ezen politikusok jelen vannak a politikában, addig az emberek nem hívhatók vissza a közéletbe.
Forrás: MTI