Jobbik: Az EU a magyar kormány cinkosa a lakosság lenyúlásában?

Felháborítónak tartja a Jobbik, hogy a kormány évek óta szisztematikusan ellopja a magyar emberek elől azokat a támogatási forrásokat, melyeket az Európai Unió a családi házak szigetelésére szánt - írja közleményében Kepli Lajos, a Jobbik szakpolitikusa.

 

Százmilliárdos összegben irányítottak át „ingyenpénzt” a lakosság elől, akiknek így csupán a hitel marad megoldásként, ha rezsiköltségeiket hosszabb távon, energetikai felújítással, szigeteléssel szeretnék csökkenteni - áll a közleményben.

"Emiatt még a Magyarország számára kitűzött energiahatékonysági célkitűzésen is gyengíteni kellett. Mindezt az EU néma cinkosként tűri, mondván, semmilyen szankciós lehetősége nincs a közpénzek átirányítása miatt. Ha a kormány a bankok, vagy a multik érdekeit sértené, bizonyosan találnának eszközt a retorzióra.'"

"A magyar nép lenyúlásához ellenben csendben asszisztál Brüsszel. Arról nem is beszélve, mennyi Fidesz-közeli vállalkozás kaszálhatott a középületek energiahatékonysági felújításából. A Jobbik követeli az eredeti állapot helyreállítását, az uniós közpénz-támogatás visszaadását azoknak, akiket megillet, vagyis a magyar embereknek."
Forrás: MTI