Irány Horvátország!

A terjedelmes méretű Krk -ziget igazi nyaralóparadicsom: itt minden a turistákról szól. Kiváló infrastruktúra, változatos partok, kristálytiszta tenger – kell ennél több?

 

Ugorjon le a tengerhez!

Krk közel van Magyarországhoz, mindössze pár óra autózással elérhetjük, ráadásul Budapesttől végig autópályán mehetünk, illetve a Krk hídon gurulhatunk át rá az utunk végén. A híd szuper dolog, és igaz, hogy külön díja van, azt viszont csak a szigetre való behajtáskor kell fizetni, kifelé már nem. Viszont itt is érvényes, hogy a szombati csúcsban akár órákat is kell várakozni, hogy feljussunk rá. Árnyék nincs, és légkondi nélkül a negyven fok garantált a kocsiban – ha nem több. A szigeten már sokkal kellemesebb lesz azonban: lágy, mediterrán éghajlata nyaranta egész langyos, kristálytiszta tengerrel, évente pedig több mint 2500 órányi napsütéssel vár minket.

Találtunk egy hasznos horvátországi autópályadíj kalkulátort, amivel ki lehet számolni, mennyibe kerül eljutni a nyaralás helyszínére.

Gyönyörű tájak várják

A sziklás, izgalmas part mellett haladva rengeteg eldugott, zegzugos fürdőhelyet fedezhetünk fel, de csodaszép öblei, homokos strandjai közül is kiemelkedik a Soline-öböl, mely gyógyiszapjáról híres. Nem csak fürdőzésre, de túrázásra is számtalan lehetőségünk van: Aki a tenger mellett egyéb szépséges vizekre is kíváncsi, látogasson el a Jezero és a Ponikva tóhoz is. Emellett a szigeten például 54 barlang van, de ezek közül csak egy, a Biserujka-barlang látogatható, ami Dobrinje mellett található.

Különleges állat- és növényvilág

A Biserujka barlang különlegessége, hogy létezik egy rákfaj, amely csak itt él. A szomszédos Privae-szigettel együtt pedig Krk két madárrezervátumnak is otthont ad. Itt él a különleges és védett fakókeselyű, Krk-sziget észak-keleti részének sziklái között. A másik közeli sziget, a parányi Kosljun pedig arról híres, hogy csaknem ötszáz növényfaj él ezen rajta.