Itt az új magyar Nemzeti Atlasz

Bemutatták Magyarország Nemzeti Atlaszának új kiadását csütörtökön. A nagyméretű, reprezentatív kötet, amely a Magyar Tudományos Akadémia és a kormány együttműködésében valósult meg, hazánk természeti környezetét mutatja be - hangzott el a kiadvány csütörtöki bemutatóján.

 

Lovász László, az MTA elnöke kordokumentumnak nevezte a kiadványt, amely szerinte fontos nemzeti szimbólum is. Kiemelte az MTA Földrajztudományi Intézete munkatársainak szerepét a kötet létrehozásában, amely pillanatképet nyújt hazánk természeti környezetéről. A munkában számos kormányzati szerv, háttérintézmény és egyetem is részt vett.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere "rendkívül magas" tudományos igénnyel összeállított munkának nevezte a kötetet, amely Kocsis Károly professzor irányítása mellett 18 szerkesztő, 140 fejezetszerző és több mint 200 térképszerző, 14 térképész, valamint több tucat szakmai és nyelvi lektor munkája eredményeként készült el. A csaknem kétszáz oldalas kiadványt eljuttatják a hazai és határon túli magyar tannyelvű közép- és felsőoktatási intézményekhez is - tette hozzá.
Forrás: MTI