Idén a Magyar Természetvédők Szövetsége is csatlakozott a nemzetközi „Good food good farming” – Egészséges étel helyi gazdáktól nemzetközi kampányhoz. A program keretében számos európai országban rendeztek akciókat 2018. október 27-én azzal a céllal, hogy az EU agrárpolitikája, az intenzív, nagyüzemi gazdálkodás helyett, a kistermelőket és a vidéki megélhetést támogassa.

 
A kampány keretében a Magyar Természetvédők Szövetsége partnereivel Magyarországon 8 helyszínen szervezett akciókat, ahol vásárlói tanácsadás mellett kiállításokkal, kiadványokkal, játékokkal, totóval várták az érdeklődőket.

A járókelők Budapesten, Szombathelyen, Veszprémben, Vácon, Miskolcon, Encsen, Hajdúböszörményben, Vásárosnaményban és Szegeden találkozhattak a helyi élelmiszereket népszerűsítő önkéntesekkel.

A programhoz csatlakozó szervezetek európaszerte számos eseményt szerveztek; fővárosokban, városokban és falvakban különféle akciónapokon, demonstrációkon, tiltakozó piknikeken,
workshopokon és szemináriumokon keresztül üzenték, hogy egy igazságos fenntartható agrárpolitikát szeretnének!

Olyan gazdálkodásért állunk ki, amely védi a talajt, a vizet, az ökoszisztémákat és a biológiai sokféleséget, nem járul hozzá az éghajlatváltozáshoz és az állatok szenvedéséhez, valamint egészséges táplálékot biztosít mindenkinek – nyilatkozta Kapitányné Sándor Szilvia a Magyar Természetvédők Szövetsége programfelelőse.
Forrás: MTSZ