Hamupipőke a színpadon

A Grimm testvérek meseváltozata alapján készített musicalt a Játékszín; a Hamupipőkét november 30-án mutatja be a fővárosi színház, a főszerepet Varga Vivien alakítja.

 

A zenés változatot egy osztrák szerzőpáros, Thomas Jorda és Pavel Singer írta, a magyar szöveg Zsadon Andrea munkája.

"Nem változtattunk az alaptörténeten, a gyönyörű mesét Szolnoki Tiborral közösen visszük színpadra. Elkezdtük keresni, hogy hangban, megjelenésben ki az a karakter, aki megfelel a kislány szerepére. Mert Hamupipőkének kislánynak kellett lennie, és megtaláltuk a tizenhét éves Varga Vivient, aki éppen olyan, mint Hamupipőke" - mondta Zsadon Andrea az M1 aktuális csatorna szerda délelőtti műsorában.

Varga Vivien több televíziós produkcióban szerepelt sikerrel az elmúlt években, tavaly önálló zenei albumot is készített.

"Hamupipőkét visszafogott személyiségnek képzelem el, akiben megvan a kedvesség, a szeretet, holott rengeteg rossz dolog történik vele" - jegyezte meg az énekes. Hozzátette, hogy bár a mesének sokféle változata ismert, a darabnak boldog vége lesz.

A Játékszín-előadásban Hamupipőke hercegeként Ódor Botond lép színpadra, a címszerepben Sipos Marianna is látható, Zsadon Andrea a Királynőt, Szolnoki Tibor a Kamarást alakítja.
Forrás: MTI