Rekord karácsony a Bónusz Brigádnál

Minden várakozást felülmúlt a Bónusz Brigád decemberi forgalma. Az év vége felé az „Ajándékozz élményt” szlogennel kampányoló cég lényegesen több élményt adott el, mint nyolc éves fennállása óta bármikor.

A legnagyobb növekedés az élmény és belföldi utazás kategóriában volt, de nagyot nőtt az étel-ital és a külföldi út kategória is, az eddigi legjobb karácsonyhoz képest 2018 decemberében 50 millióval többet költöttek a vásárlók a Bónusz Brigádon.

A decemberi vásárlók közel fele (46%) jelölte be a kiválasztott bónuszon, hogy ajándékba szánja. „Egyre nyitottabbak a magyarok, hogy élményt ajándékozzanak egymásnak. Több kutatás is rámutatott a közelmúltban, mennyivel maradandóbb emlék egy közös program egy ajándékba kapott tárgynál. Élményt adni nagyobb élmény mint tárgyat, ráadásul az élményt gyakran közösen használja fel az ajándékozó és az ajándékozott” – mondja Kaprinay Zoltán, a Bónusz Brigád egyik alapítója. A tárgyak elromlanak, elvesznek, elhasználódnak – ki emlékszik egy 5-10 évvel ezelőtti ajándéktárgyra? Egy meghitt vacsorára, egy kudarcba fulladt szabadulásra, egy paintball-csatára viszont jó eséllyel mindenki.

A top 20-ban 19 élmény

Sokan mennek mostanában együtt 3D minigolfozni, budapesti kilátással wellnessezni és 8D moziba – ez a három bónusz volt a legnépszerűbb decemberben. De népszerű élményajándék volt még a páros masszázs, a gourmet vacsora, egy élményfestés és az ország legnagyobb szabadulószobája is. Az élmények felé mutató tendenciát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a top20 bónusz közé egyetlenegy kézzel fogható ajándék fért be: az egyedi naptár mellett 19 élményajándék volt a legnépszerűbb a Bónusz Brigád vásárlói körében.

Jellegében 2017 decembere sem különbözött a tavalyi vásárlásoktól: már akkor is főként élmények szerepeltek a legnépszerűbb bónuszok között: falmászás, sétahajózás, téli gasztro-wellness – legtöbben ezekre vágytak.

Páros élmények

A legnépszerűbb élménybónuszok általában két főre szóltak, – azaz az ajándékozó is kiélvezheti az általa adott ajándékot – ez hatalmas előnye az ilyen típusú meglepetéseknek. Az is látszik, hogy ebben az időszakban az utazások, a jó ételek, önmagunk kényeztetése kerül a középpontba – a más időszakban oly népszerű szépészeti kuponok ilyenkor háttérbe szorulnak, mindenki a párjával közös élményekre igyekszik koncentrálni.

Az elmúlt két év közötti eltérés inkább volumenben látható: 2018-ban 30 százalékkal nőtt a kosárérték, ennek eredményeképp 2018 decemberében a Bónusz Brigád fennállása óta a legnagyobb értékben adott el bónuszokat, hozzásegítve ezzel az embereket 74 ezer élményhez, ajándékhoz – ennyi bónusz fogyott az év utolsó hónapjában.

Az oldal rekordvásárlója egy hónap alatt 29 dolgot tett a kosarába, a legnagyobb értékben vásárló pedig közel félmillió forintos kosárértéket tudhat magáénak.

A vásárlók fele új

A decemberi vásárlók átlagosan fejenként két bónuszt vásároltak, minden második ember pedig 2018-ban vásárolt először a brigádnál. Az új vásárlókat a gasztro- és wellnessajánlatok, valamint a csapatos élmények, például szabadulószobák vonzották az oldalra.
Forrás: Lwp