Zsákolókesztyűvel a boxzsák ellen

Az edzőtermek fontos kelléke a zsákolókesztyű, hiszen ez szintén az edzéseken használt boxzsák ütésére kifejlesztett felszerelés. Ebből adódik, hogy a zsákolókesztyű minden harcművész és küzdősportoló számára ugyanolyan alapeszköznek számít az edzéseken, mint a boxzsák.

 A zsákolókesztyű nem csak olcsóbb egy boxkesztyűnél, hanem könnyebb és kisebb is, mert vékonyabban van kipárnázva. Éppen ezért a kéz védelme és egészsége, valamint a küzdő partner épsége érdekében, a sérülésveszély miatt nem ajánlatos zsákolókesztyűt használni küzdelem során.

A zsákolókesztyű széles körben elterjedt alapfelszerelés


A zsákolókesztyűt abból a célból fejlesztették ki, hogy helyettesítse a drága boxkesztyűt. Annak érdekében volt erre szükség, hogy a boxkesztyű ütőfelülete ne laposodjon el, ne sérüljön a zsákolás közben, mert balesetveszélyessé válhat a sparring edzések során. Ennek köszönhetően meghosszabbodott a hagyományos kesztyű élettartama. Az ökölvíváshoz használt társához hasonlóan a zsákolókesztyű is készülhet bőr vagy műbőr borítással. A bőrborítású zsákolókesztyű strapabíróbb, jobb minőségű, ezért tovább használható. A SamanSport.hu kínálatából mindkét típus megrendelhető.






A zsákolókesztyű egyaránt alkalmas amatőr és profi harcművészek általi használatra, a box sportágak valamennyi fajtájában (ökölvívás, kick-box, thai-box, francia-box, stb.). Fitnesz edzéseken kiváló a állóképesség fejlesztésére végzett gyakorlatoknál. Továbbá a zsákolókesztyű a zsákon kívül használható még pontütőkön, reflexlabdákon, feszített labdákon és pajzsokon is.

A megfelelő zsákolókesztyű kiválasztása

A zsákolókesztyű mérete kisebb a boxkesztyűnél, hiszen vékonyabb a párnázottsága, ezáltal könnyebb is. A SamanSport.hu webáruházban kapható ujjatlan változatban is, ami ugyan a hüvelykujjnál zárt kialakítású, de a szabadon maradó ujjak sokak számára praktikus viseletet biztosítanak az edzőteremben.

A zsákolókesztyűk alá bandázs viselése ajánlott annak érdekében, hogy a kesztyű tökéletesen illeszkedjen a kézfejre, így növelve meg annak védelmét az ütések és az extrém terhelés ellen. Aki nem kedveli a bandázsokat, annak a bandázs kesztyű ajánlott, mely felszívja az izzadtságot, így higiénikusabban tartva a kesztyű belsejét. A bandázs hosszúságát és a kézfej nagyságát is figyelembe kell venni, amikor a zsákolókesztyű helyes méretének kiválasztására kerül sor. Fontos észben tartani, hogy a kesztyű idővel minimálisian tágulni fog, ezért nagyon körültekintően kell kiválasztani a megfelelő méretet. Nem szabad elfelejteni, hogy a zsákolókesztyűnek rá kell simulnia a kézfejre, nem lötyöghet rajta!

A SamanSport.hu széles kínálatában a ruhákhoz hasonló méretezési rendszerben az XS-től az XXL-ig minden méretben megtalálható a zsákolókesztyű.

A zsákolókesztyű karbantartása

A zsákolókesztyűt edzés után ki kell tenni száradni, egy jól szellőző helyre. Tisztítása külsőleg egy nedves ronggyal áttörölve kell történjen. Szigorúan tilos mosógépben kimosni, közvetlenül napfényre és fűtőtestre kitenni száradni, valamint szárítógépben szárítani!
Forrás: x