Milyen kisgyermek kanapét válasszunk?

Ha már eljutottunk oda, hogy a gyermekünk kinőtte a babaágyat, ideje elgondolkodni azon, hogy milyen is legyen az új fekhelye. Természetesen a külcsín nem minden, így nem csak arról kell beszélnünk, hogy kívülről milyen is legyen.

 Első és legfontosabb szempont a biztonság, vagyis hogy a gyermekünk ne tudjon legurulni az ágyról. Éppen ezért célszerű olyan ágyat választanunk, amit körbeölel a leesésgátló, így nem érhet senkit meglepetés az éjszaka közepén. Hiszen nem a legjobb ébresztő, ha a gyermekünk sírására ébredünk, aki lepottyant álmában az ágyáról. Azok a kisgyermek kanapék, amik körben támlásak, csak egy kis helyet biztosítanak arra, hogy a gyermek fel-le másszon az ágyról. Épp emiatt a biztonság miatt olyan népszerűek a kisgyermekes szülők körében.

Ennél a típusnál szövetek teljes tárháza áll a rendelkezésünkre, hiszen a Disney-s daraboktól kezdve egészen a natúr egyszínűig minden elérhető ma már. Ezen felül, az ágyneműtartónak hála nem kell külön az ágynemű elrámolásának kérdésével is foglalkoznunk. Általánosságban elmondható, hogy ezek a kanapék egy nagyobb gyerek, de akár egy átlagos súlyú felnőtt súlyát is elbírják. Tehát így az sem jelent gondot, ha a gyermekünk elalvás előtt kikönyörgi, hogy bújjunk oda mellé egy mese idejére. Az a rész, ahol nem rendelkezik támlával, vagyis a közlekedő, bárhová elhelyezhető attól függően, hogy mire van szükségünk. Tehát lehet jobbos, balos vagy akár középen is.



Ha szeret a gyermek a földön aludni, akkor nagy kedvence lehet az a kanapé típus, amit a földre ágyazhatunk. Ennek nagy előnye, hogy nem kell attól tartanunk, hogy ha legurul, akkor bármi baja lesz, hiszen alig van a talajszint felett a fekvőfelület. Nappal ez egy sima gyerekkanapé, amin bármit lehet csinálni, mesét olvasni, ugrálni vagy bármi egyebet. Éjjelre pedig elegendő, ha csak kihajtjuk a matracot, és kész is az ágy. 2 gyereknek vagy 1 felnőtt+1 gyermek párosnak is tökéletesen kényelmes fekhely.

Végül pedig, ha már idősebb gyermekről van szó, úgy a korral az igények is változnak. Tehát már nem szempont, hogy mesefigurás vagy színes legyen. Sokkal fontosabb, hogy kényelmesen lehessen rajta heverészni vagy akár számítógépezni, nem is beszélve az XBOX-ról vagy a PS4-ről. Nekik már inkább az ifjúsági heverő való, hiszen mind magasság, mind súly tekintetében is túlmennek a kisgyermekeknek szánt darabokon. Éppen ezért is praktikus, ha egy kétszemélyessé nyitható ifjúsági kanapét választunk.

Reményeink szerint engedtünk egy kis betekintést a gyermekek számára készült kanapék világába, de ha mégsem lett volna elég, akkor a Nonstop Bútor kollégái készségesen segítenek minden kérdésüket megválaszolni!