A Hévízi-tó sokszínűsége

A Balatontól 6 km-re lévő Hévíz nemzetközi szinten is elismert, termálvizet kínáló természetes képződésű gyógytó, ami egész évben várja a gyógyulni és pihenni vágyó vendégeit. A termáltó gyógyvíze remek lehetőségeket kínál a fizikoterápiás kezelések terén is, így a gerincbántalmakkal és a mozgásszervi panaszokkal küzdő vendégek itt, rendszeres terápiával hosszútávú sikereket érhetnek el.



A tőzegmedrű gyógyvizes tó már a római korban is ismert volt, így nagymúltú történelmi háttérrel rendelkezik. A gyógyító erővel bíró víz mellett, Hévíz természetvédelmi területei is ámulatba ejtő élményt okozhatnak, de a vidék wellness központjai is igen kedveltek. Hévízen található a Fontana Filmszínház is, amely egész évben remek kiállításokkal várja a kultúrát kedvelő érdeklődöket. A sétálóutcán helyet kapó ArtMozi, a helyi és az országos képző-és fotóművészek alkotásait mutatja be.

A 13. században épült Árpád kori templom is a környéken található, ami már az elmúlt évszázadok alatt többször is megsérült. A középkori templomot az elmúlt évszázadokban többször is renoválni kellett, aminek a 18. századi munkálatai meg is látszanak a barokk stílusjegyeket őrző ajtókon.



A gasztronómiai kiruccanásokért rajongók számára egyenesen kánaán lehet az egregyi borospincék sora, ami egy félórás könnyed sétával el is érhető a városközpontból. A borospincék, szőlőültetvények és a fényekkel kivilágított éttermek között szabályos ízorgiákat élhetünk át, ha a magyaros ízek rajongói vagyunk. A túrázoknak a tó körüli Véderdő is programként szolgálhat, ahol az éger és a mocsári ciprus mellett csodálatos magasságokba nyúló platánfákat is megnézhetünk.

A Hévízi-tótól mindössze 200 m-re található a Hotel Palace****, ami remek választás lehet mind családok, mind párok számára is, ha egy pihentető nyaralás vagy hétvége a cél. A tóhoz igen közel eső szálloda számtalan lehetőséget kínál, ahol a pihentető szépségkezelések és a lazító gyógyterápiák kapnak nagyobb szerepet. A hely jó néhány kedvezményt és pénztárcabarát szolgáltatást is nyújt, például a kisgyermekes családoknak 6 éves korig nem kell külön fizetni a hotelben való tartózkodásért, illetve a vendégek az állataikkal is bejelentkezhetnek egy hosszabb hétvégére.

A szálloda a kedvezmények, és a színes gasztronómiai kínálat mellett, a tófürdőzés mellé számos kiegészítő terápiát is biztosít. A Hotel Palaceban kapott helyet a Carat Szépségklinika is, ahol a fiatalodni vágyó hölgyeket és férfiakat is szintúgy várják a szépségszakértők. A tóban fürdőzés után pedig, minden vendégnek lehetősége van kipróbálni a tradicionális hévízi gyógykúrák egyikét, amelyek gyógymasszázst, iszappakolást, elektro- és hidroterápiát foglalnak magukban.