Mi mindent kell figyelembe venned az álomkonyhád megtervezésénél?

Álmodozunk róla, fejben már be is festettük, és azt is tudjuk, milyen lesz majd kávézni benne. A konyhánk tökéletes megtervezéséhez azonban némileg több kell, mint néhány izgalmas ötlet. Cikkünkben megmutatjuk, mikre érdemes figyelned a konyhatervezés során!

Fókuszban a megjelenés

A tökéletes konyha megtervezése komoly odafigyelést és előzetes tervezést igényel. Figyelembe kell venni a paramétereket, a gépek és munkafelületek elhelyezését, a világítást, a burkolatokat, valamint a színeket és a mintákat is.

A Wallplex konyhapanelek webshopjában dizájnos falburkoló elemek között válogathatunk. Általuk konyhánk megjelenése valóban különleges lehet.

A legfontosabb elemek, melyeket semmiképp se hagyj ki a tervezésből

A polcok és tárolóhelyek elhelyezését a konyhapult magasságának megfelelően tervezd meg. Így könnyen hozzáférhetsz majd az edényekhez, tálalóeszközökhöz és élelmiszerekhez. A munkafelületek és a tárolóhelyek között tarts azonban elegendő helyet, hogy kényelmesen tudj dolgozni a konyhában. Emellett a radiátorok és a vízvezetékek is befolyásolják a konyha kialakítását, ezért fontos figyelembe venni őket is a tervezés során.

A konyha tervezésekor gondolj a különböző munkafolyamatokra is. A főzés, sütés, mosogatás, étkezés és tárolás mind-mind olyan tevékenységek, amelyeket a konyhában végzünk. Fontos, hogy könnyen elérhető legyen minden eszköz. Például a mosogató közelében legyen a mosogatógép és a tiszta edények tárolóhelye, a főzőlap közelében legyen a sütő és a fűszerek tárolóhelye. Így minden konyhai munka könnyebbé, egyszerűbbé válik majd.

A világítás is nagyon fontos szempont. A megfelelő fényforrások segíthetnek a munkafolyamatok hatékonyságának növelésében, emellett hangulatosabbá is tehetik a konyhát. A közvetlen és a közvetett világítás betervezésére is ügyelj, hogy minden részlet jól látható legyen.

A konyha végeredményét azonban mégis a burkolatok határozzák meg. Válassz olyan anyagokat, amelyek könnyen tisztíthatók és strapabírók! Ilyenek lehetnek a fent már említett műanyag fali panelek, a kerámialapok, az üvegmozaikok, a matt vagy fényes csempék. A választék végtelen – kizárólag a fantáziád szabhat neki határt!

Végül, de nem utolsó sorban következhet a színek és a minták kiválasztása. Velük a konyhát otthonossá és egyedivé teheted. A falak, a pultok, a bútorok és a kiegészítők tekintetében is válassz egymással harmonizáló árnyalatokat!

Egy stílusos és igényes konyháért

Ha tippjeinket betartod, máris elmondhatod magadról: konyhád stílusos és egyedi. Megfelel a legújabb trendeknek, miközben az ízlésvilágodat is hűen képviseli. Így bármilyen vendéget is hívsz majd el magadhoz, biztos, hogy még a legkényesebb ízlésűek is a csodájára járnak majd. Erről a stílusos konyhapanel is gondoskodik majd.