Nappali ülőgarnitúra: mi alapján válasszunk a lehetőségek közül?

Most költözöl egy új lakásba? Netán épp házfelújításban vagytok? Bővül a család és szeretnéd lecserélni a nappalibútorodat? Sok olyan helyzet fordul elő az életben, amikor szükségessé válik eldönteni, milyen legyen a nappali ülőgarnitúra. Mutatjuk a lehetőségeket!

Milyen bútortípusok léteznek?

Először is tisztában kell lenned azzal, hogy milyen nappalibútorok léteznek. A VIP Kanapé oldalán ülőgarnitúrákat, sarokkanapékat és U alakú kanapékat is találsz – mindhárom verzió szóba jöhet, ha épp a legnagyobb szoba berendezésén fáradozol.

Az ülőgarnitúra 3+2+1 elemből áll, azaz egy háromszemélyes és egy kétszemélyes kanapéból – jellemzően az előbbi ágyazható is - valamit egy fotelból.

A sarokkanapé L alakú, csak egyik oldala hosszabb – itt arra kell figyelni, hogy jobbos vagy balos változat való-e a szobába.

Az U alakú kanapék pedig olyan szélesebb bútorok, amelyek mindkét oldalukon hosszabbak, sokkal nagyobb helyet biztosítva a pihenéshez, de a beszélgetésekhez is ideálisabbak.

Mivel minden termék nagyon dizájnos és kényelmes, elsősorban a funkciók alapján érdemes dönteni valamelyik változat mellett.

Mi célból fogjátok használni leginkább a nappalibútort?

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, mielőtt eldöntöd, melyik bútortípus kerüljön a nappaliba:

Itt fogtok tévézni minden este? Kettesben? Vagy az egész család együtt nézi a sorozatokat, filmeket? Olvasáshoz, relaxáláshoz is ezt a bútort használnád? Fogtok enni is a szobában? Ha vendégek jönnek, itt ültetitek le őket vagy az étkezőben? Ágyazható kanapéra lesz-e szükség?

Ezek a legalapvetőbb dolgok, amikkel érdemes tisztában lenni. Persze sokat számít az is, mekkora hely áll rendelkezésre. A tágasabb nappalikba az U alakú kanapét és a 3+2+1 ülőgarnitúrát szokták javasolni.

Az utóbbi praktikusabb több szempontból is. Itt ugyanis az elemek szabadon variálhatók: ha esetleg átrendeznéd a szobát a későbbiekben, a garnitúra egyes részeit biztosan el tudod majd helyezni akkor is.

Beszélgetésekhez, társasjátékozáshoz is inkább az ülőgarnitúra a jobb. Sőt, a 3+2+1 szett ki is egészíthető még egy fotellel – vagy akár puffal is –, de kérhetsz például 3+1+1 verziót is. A VIP Kanapénál is találhatók olyan bútorok, amelyek rendelésre készülnek, így az egyéni igényeket maximálisan figyelembe tudják venni.

Nagyon kedvelt modell például az Amrum 3+2+1 nappali ülőgarnitúra, amely hat férőhelyes, és ebből öt relax funkcióval is rendelkezik! Többféle színben is kérhető a bútor, a szövet fajtája is szabadon megválasztható. Mindenképp érdemes megtekinteni ezt a modern darabot!

Az extra funkciók

És ha már itt tartunk! A nappali berendezése előtt azt is gondold át, milyen extrákra lehet szükség az évek alatt. A manapság divatos relax funkció nagyon hasznos tud lenni – hosszú távú kényelmet ígér.

A LED-világítás is nagyon exkluzív hatást kelt, sejtelmes, megnyugtató hangulatot tud teremteni. Az ágyazhatóság kérdését is érdemes még megvizsgálni az ülőgarnitúra rendelése előtt, jobb előre felkészülni az eshetőségekre!